Nie widzi misji w menu
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Nie widzi misji w menu
Mam następujący problem. Zrobiłem misję SP (niedługo ją wydam:P), wyeksportowałem poprzez edytor. Wchodzę do menu i widzę mój scenariusz na liście. Podesłałem misję kolegom, jeden i drugi włożył ją do katalogu Missions. Odpalają grę i...albo nie ma jej na liście albo wisi pod nazwą "nazwa".
Jakieś sugestie o co tu chodzi? U mnie jest wszystko cacy.
Re: Nie widzi misji w menu
Podeślij tą misję na pw. Spróbuje zobaczyć co jest nie tak 

- HTM
- ID Steam:
- ID gracza: 1408
- Kontakt:
oczywiście wyeksportowałeś do misji gry wieloosobowej, a nie samej misji, bo to robi różnicę, ponadtoeJay pisze:Mam następujący problem. Zrobiłem misję SP (niedługo ją wydam:P), wyeksportowałem poprzez edytor. Wchodzę do menu i widzę mój scenariusz na liście. Podesłałem misję kolegom, jeden i drugi włożył ją do katalogu Missions. Odpalają grę i...albo nie ma jej na liście albo wisi pod nazwą "nazwa".
katalog to MPMissions (a nie jak napisałeś Missions) i to też robi różnicę, może dlatego nie jest widoczna.
Z resztą jak postawisz serwer to mapa i tak im się pobierze
I Ty zarzucasz innym, ze czytaja bez zrozumienia...
HTM pisze:oczywiście wyeksportowałeś do misji gry wieloosobowej, a nie samej misji, bo to robi różnicę, ponadtoeJay pisze:Mam następujący problem. Zrobiłem misję SP (niedługo ją wydam:P), wyeksportowałem poprzez edytor. Wchodzę do menu i widzę mój scenariusz na liście. Podesłałem misję kolegom, jeden i drugi włożył ją do katalogu Missions. Odpalają grę i...albo nie ma jej na liście albo wisi pod nazwą "nazwa".
katalog to MPMissions (a nie jak napisałeś Missions) i to też robi różnicę, może dlatego nie jest widoczna.
Z resztą jak postawisz serwer to mapa i tak im się pobierze
Pan chyba niewyspany

Najgorsze, że problem pojawił się na kilku innych maszynach - u mnie jest ok, u kolegi widnieje "Nazwa".
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Używałeś stringtable.csv i przypisywałeś nazwę poprzez @STR... ?
@HTM - ArmA 2 nie kończy się na Multi, równie dobrze można bawić się na Singlu
@HTM - ArmA 2 nie kończy się na Multi, równie dobrze można bawić się na Singlu

Tak, STR dobrze przepisany. Teraz jest inny numer bo z poczatku jest "Nazwa" ale po przeładowaniu już jest dobrze.Maćko pisze:Używałeś stringtable.csv i przypisywałeś nazwę poprzez @STR... ?
Z ustawianiem nazwy misji przez stringtable ogolnie sa jakies problemy.
Mi, np, wczytywalo nazwe misji, ale wrzucalo warning do arma2.rpt, ze nie znaleziono nazwy w jakimstam stringtable'u i cos tam cos tam.
Dlatego zrezygnowalem z tej cechy na rzecz recznego ustawiania w mission.sqm - jesli nie uzywasz nazwy misji dodatkowo w innym miejscu, to co za roznica?
Mi, np, wczytywalo nazwe misji, ale wrzucalo warning do arma2.rpt, ze nie znaleziono nazwy w jakimstam stringtable'u i cos tam cos tam.
Dlatego zrezygnowalem z tej cechy na rzecz recznego ustawiania w mission.sqm - jesli nie uzywasz nazwy misji dodatkowo w innym miejscu, to co za roznica?
Hmmm dziwne, ale cóż. This is Arma.
Druga sprawa - jak tworzyć wielojęzyczne debriefingi?
Druga sprawa - jak tworzyć wielojęzyczne debriefingi?
Nie ten dział
Ok, zrobiłem tak: usunąłem nazwę ze stringtable i wpisałem własną. Kolega odpala, ładuje mapę i wraca do głównego menu. Ręce opadają, jakieś pomysły? Oczywiście u mnie wszystko gra w najlepsze.