coop - parę pytań
Moderator: Inkwizytor
coop - parę pytań
cześć, czytałem faq ale nie znalazłem odpowiedzi. Jako, że ARMĘ 2 można dostać za raptem 60 zł, a w przeszłości byłem fanem OFP1, zainteresowałem się tą grą. Ostatnio grałem w GRAW2 w trybie kooperacji i było super, jestem ciekaw czy z armą może być podobnie czy trafiłem na złą grę. Mam parę pytań:
1) Czy tryb kooperacji polega na przechodzeniu kampanii czy pojedyńczych scenariuszy?
2) Czy w kooperacji są respawny (w GRAW1 nie było i od razu olałem tą grę z tego powodu)
3) Czy wymagania gry są faktycznie tak zabójcze jak się mówi. Czy jak crysis chodzi mi płynnie na medium, lekko zmula na high to mogę grać w ARMĘ2?
4) Czy w cztery osoby można grać kooperację czy trzeba dużo więcej?
1) Czy tryb kooperacji polega na przechodzeniu kampanii czy pojedyńczych scenariuszy?
2) Czy w kooperacji są respawny (w GRAW1 nie było i od razu olałem tą grę z tego powodu)
3) Czy wymagania gry są faktycznie tak zabójcze jak się mówi. Czy jak crysis chodzi mi płynnie na medium, lekko zmula na high to mogę grać w ARMĘ2?
4) Czy w cztery osoby można grać kooperację czy trzeba dużo więcej?
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
Re: coop - parę pytań
AD 1.
Tryb kooperacji polega na przechodzeniu wszelkiej maści misji (od kampanii do pojedynczych) w kooperacji z innymi graczami w sieci.
AD 2.
I są i niema, wszystko zależy od misji. Generalnie w takich misjach cooperative jak Evolution, Dominacja i wiele innych zawsze są respawny, jedynie na 100% nie ma respawnu w misjach granych przez CFOG
AD 3.
Ma wymagania, czy zabójcze? Napisz co masz to będzie można coś powiedzieć. Generalnie na forum są tematy Tu i Benchmark związane z wydajnością i konfiguracją.
AD 4.
W kooperacje możesz grać w ilu chcesz.
Tryb kooperacji polega na przechodzeniu wszelkiej maści misji (od kampanii do pojedynczych) w kooperacji z innymi graczami w sieci.
AD 2.
I są i niema, wszystko zależy od misji. Generalnie w takich misjach cooperative jak Evolution, Dominacja i wiele innych zawsze są respawny, jedynie na 100% nie ma respawnu w misjach granych przez CFOG
AD 3.
Ma wymagania, czy zabójcze? Napisz co masz to będzie można coś powiedzieć. Generalnie na forum są tematy Tu i Benchmark związane z wydajnością i konfiguracją.
AD 4.
W kooperacje możesz grać w ilu chcesz.
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
Większość coopów jest bez respawnu, oprócz wspomnianego Evo i Domi. O to właśnie chodzi w symulatorze, co nie?
Możesz przechodzić zarówno kampanię jak i setki misji pojedynczych.
Możesz przechodzić zarówno kampanię jak i setki misji pojedynczych.
Realizm realizmem, ale trochę głupio jak po pół godziny gry padasz bo dostajesz przypadkowego strzała niewiadomo skąd
a jak są respawny to jest taki balans między superrealistyczną rozgrywką (ten CFOG) a run'n'gunem (pierwsza lepsza konsolówa).
a mój sprzęt to:
AMD Athlon X2 64 2.7 GHz
2GB RAM
GF 9600GT 512MB
----
Windows 7

a mój sprzęt to:
AMD Athlon X2 64 2.7 GHz
2GB RAM
GF 9600GT 512MB
----
Windows 7
- PROCIK
- ID Steam:
Z tym kompem to Arma cię nie polubi. Szału nie będziesz miał a kampanii tak jak słyszałem to nawet nie zaczynaj. Ustawienia na niskie wszystkie i tak nie wiem. Możesz zrobić benchmark tak jak podałem linka w moim wcześniejszym poście.
- olo101
- ID Steam:
nie zniechecaj go Procik bo ja poczatkowo tez mialem podobny sprzet co on i wcale tak zle mi arma2 zle nie chodzila. Oczywiscie teraz po upgradzie jest o niebo lepiej ale napewno nie jest tak ze sie nie da grac.
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Ma identyczny sprzet co ja mozna rzec. A nawet lepsza karte graficzna. W sieci mozesz grac spokojnie.
PS Blagam... nie graj z takim nickiem bo oczy bola.
PS Blagam... nie graj z takim nickiem bo oczy bola.
- PROCIK
- ID Steam:
Nie- no pewnie, tragedii nie ma ale lepiej się milo zdziwić niż rozczarować. Na tym sprzęcie da się grac ale bez szaleństw z teksturami i innymi ustawieniami grafiki.olo101 pisze:nie zniechecaj go Procik bo ja poczatkowo tez mialem podobny sprzet co on i wcale tak zle mi arma2 zle nie chodzila. Oczywiscie teraz po upgradzie jest o niebo lepiej ale napewno nie jest tak ze sie nie da grac.
- DRIVER
- ID Steam:
- Numer GG: 6869863
Najwiecej FPSow traci sie przez wlaczona trawe.. Na misjach na multi mam ponad 70 FPSow.. grzie w kampani mam 35 do 40.
A na tym sprzecie pogra normalnie ale na niskich detalach.
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Trwa u mnie powoduje spadek rzędu 2~5 FPS (HD4670), bardziej detale obiektów które wpływają na jakość i ilość tej trawy zabijają wydajność.DRIVER pisze:Najwiecej FPSow traci sie przez wlaczona trawe.. Na misjach na multi mam ponad 70 FPSow.. grzie w kampani mam 35 do 40.
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
Kupiliście symulator, rzołniezu i prawdopodobnie zdawaliście sobie z tego sprawęRealizm realizmem, ale trochę głupio jak po pół godziny gry padasz bo dostajesz przypadkowego strzała niewiadomo skąda jak są respawny to jest taki balans między superrealistyczną rozgrywką (ten CFOG) a run'n'gunem (pierwsza lepsza konsolówa).

Od respawnów masz Project Reality, Insurgency etc. Tutaj radzę się z tym pogodzić i po prostu uwaażć.