wait for host

Arma2 oraz Arma2OA: Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, klany, ligi oraz turnieje

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Romanov
ID Steam:

wait for host

Post autor: Romanov »

Witam serdecznie.
Zwracam sie do Was z gorącą prośbą, mam problem z laczeniem sie na serwer Elite Corps.
Problem wyglada nastepująco serwer stoi na linuxie (juz drugim innym niz poprzednio) a ja od jakiegoś czasu jak polacze sie z serwerem i zaloguje sie na admina (zwykły i nadrzędny*) to w momencie wyboru misji czyli #missions pojawia mi sie plansza z napisem "wait for host" i nic nie moge zrobić. Nawet wylogowanie z serwera nic nie zmieni. Podobnie mam w momecie dlączania do misji już zaczętej gdzie moge zaladować sie na slot i dalej jak wcisne mam komunikat "receving date" i nic sie dalej nie dzieje. A jesli zaladuje sie na slot w momecie gdy zaczynamy misje to dopuki admin odpali mapę to jest ok ale w momecie jak wcisnie "dalej" aby gra ruszyła ja nadal widze mapke i nic nie moge zrobić. A zeby było ciekawiej ten klopot dotyczy tylko serwera [EC] bo na serwerach 8BZ jest wszystko ok moge grać bez problemu i tych problemow nie mam. Wczoraj nawet włazilem na serwery losowo i logowałem sie jako admin i moglem bez problemu wybrać misje.
A żeby było ju całkiem zlasowane to co opisuje to na serwerze "arma.hu" mam podobny kłopot.
Nie wiem czy moj komp nie lubi serwerów na linuxie ? czy jak.
Zdesperwoany wylaczalem juz firewale i zapory oraz Antyvirusy ale to nie pomaga.
Sam korzystam z sieci radiowej i router który jest u mnie w domu jest wlasnoscia firmy ktora swiadczy mi ta usluge i niestety nie mam możliwości zajrzenia do ustawień jego ani tym bardziej konfigurowania go. Dodam tylko ze ten problem wczesniej nie istniał i dopiero od 2 tygodni tak jest. Co ciekawe rozmawialiśmy z developerami Bisu i podawalismy im w czym jest problem wysylaliśmy im pliki do wglądu ale niestety też rozkladaja rece i nie umią mi pomoc.

HELP
Chlebak
słuzy do noszenia granatów ktore sie w nim chleboczą ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
R@fi
ID Steam:
Numer GG: 1676779

Re: wait for host

Post autor: R@fi »

Romanov pisze: Zdesperwoany wylaczalem juz firewale i zapory oraz Antyvirusy ale to nie pomaga.
Ten fragment brzmi jak zaproszenie dla hackerów- taki żarcik ;)
ObrazekObrazek

Virtual Battle 1st campaign veteran.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HTM
ID Steam:
ID gracza: 1408
Kontakt:

Re: wait for host

Post autor: HTM »

wg mnie binarki 1.05 są jakieś 'trefne'
patrząc w konsoli ssh mam:
- uruchomienie serwera ('golutki' lub z ACE2)
- serwer wstał bez błędów
- top wykazuje małą utylizację CPU i RAM przez proces serwera
- próba podłaczenia: proces utylizuje 90% - 100% CPU
- w grze mam oczekiwanie na hosta, a na serwerze znika proces serwera....

Server uruchamiany sparametryzowanym skryptem uruchomieniowym będącym razem z binarkami.
Póki co z tym walcze.

Serwer na Debianie.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multiplayer”