Wczoraj wreszcie dostałem moją ARME2 (czysta gra bez dodatków) i mam problem przewertowałem całą instrukcję i nic nie mogłem na ten temat znaleźć.
Możliwe że na forum jest już napisane jak się to robi ale szczerze to nie chce mi się szukać.
Problem polega na tym że nie wiem w jaki sposób będąc Dowódcą wyznaczyć misję w trybie WARFARE w misji na przykład Wojna domowa. W ARMA1 to było łatwiejsze a tu nie wiem jak czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć.
A i następne pytanie czy da się odwrócić oś myszy ale chodzi mi oto aby tylko w samolotach. Bo zwykłe odwrócenie osi działa na wszystko a ja chce mieć tylko odwrócone w samolotach lub ewentualnie używać Joisticka ale widzę że w tej części wiązało by się to z całkowitym od nowa przypisywaniem klawiszologi.
Wojna domowa Dowódca- Wydawanie misji.
Moderator: Inkwizytor
Re: Wojna domowa Dowódca- Wydawanie misji.
Dlaczego SI będąc dowódcą może wyznaczać nowe zadania w postaci (zdobądź wioskę) a gdy ja jestem dowódcą to nigdzie takiej opcji nie mam. W ARMA 1 z tego co pamiętam to misje się wybierało pod klawiszem T a tu niema czegoś takiego ???
a czy czasami w samouczku nie ma nic na ten temat?
Jak pomogłem daj Pozytywa 
Dziękuje

Dziękuje

Z samouczka wychodzi na to że się nie da. Dopiero po instalacji moda Warfare 2.46 jest możliwość wyznaczania misji dzięki temu modowi jest także cała mechanika bardzo podobna do wersji Warfare z ARMA 1. Wychodzi na to ze w podstawowej wersji gry nie da się wydawać misji a jedynie sterować SI za pomocą punktów nawigacyjnych.
aha no nic widzę ze sam doszedłeś do odpowiedzi 

Jak pomogłem daj Pozytywa 
Dziękuje

Dziękuje

Wraz z beta patchem przyszła także możliwość wydawania zadań a wydaje się je poprzez wybranie na mapie przycisku mapa i zaznaczeniu miasta lub innego punktu prawym przyciskiem myszy.