Operation Thayer - symulacja wojny

Arma2 oraz Arma2OA: Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, klany, ligi oraz turnieje

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
eJay
ID Steam:

Operation Thayer - symulacja wojny

Post autor: eJay »

Witajcie

Razem z ekipą Crazy Hussars postanowiłem wystartować z ciekawym eksperymentem, podpatrzonym nieco u kolegów z CFOG. Pomysł nie wyszedł ode mnie, nie mniej to na mnie spadł obowiązek kreowania odpowiedniej "otoczki". Projekt nazywa się "Operation Thayer" i ma za zadanie zasymulować wojnę na Czarnorusi. Konflikt kreujemy uproszczoną metodą bez zdobywania flag etc. Po prostu gramy 2 h i w tym czasie podbijamy co nam się podoba. Oczywiście występuje podział na 2 strony (BLUFOR i OPFOR). Całość bazuje na nowym systemie High Command z ArmA 2. Dzięki niemu potrafimy stworzyć odpowiednią hierarchię (od uberdowódców po dowódców konkretnych oddziałów) co nosi znamion jakotakiego realizmu działań. Konflikt będzie dynamicznie się rozwijał i nie znamy jego końca, ani środka. Wiemy z czym zaczynamy.

Niestety zawiodą się Ci, którzy chcieliby wystartować w tym projekcie. Miejsca są już zajęte. Nie mniej jeżeli chcecie - możecie śledzić wydarzenia za pośrednictwem bloga wojennego http://crazyhussars.arma2.pl/thayer/

Jeżeli wypali, być może uda się stworzyć coś fajnego (szablon, schemat z zasadami), w co będą mogli zagrać i inni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multiplayer”