Z tym 'this' w wyzwalaczach to wogóle ciekawa historia jest. Według moich obserwacji (this), (thislist), (list this) wogóle nie wzkazują na wyzwalacz, ale na jakiś całkiem losowy obiekt (pewnie coś ze stosu). Raz to będzie aP, czasem jakiś domek hen-hen od wyzwalacza, czasami jednostka która weszła na wyzwalacz, a innym razem 'scalar boolean array string' (błąd). This w wyzwalaczu wydaje się wzkazywać tylko na warunki aktywacji wyzwalacza (pewnie engine gry pod nazwą trzyma sobie jakąś strukturę). W aktywacji/dezaktywacji to czysty random jest.
Jak pisałem "radar.sqm" to też najpier myślałem, że odpale skrypt w wyzwalaczu dając [this,...], niestety nie. Potem próbowałem 'thislist', też same śmieci szły. Prawie już sobie dałem spokuj, kiedy jeszcze wpisałem jawną nazwę i okazało się działać.
Wpiszcie sobie w aktywacji wyzwalacza:
hint format ["%1", this] - powinno zwrócić nazwę wyzwalacza, ale nie !
hint format ["%1", thislist] / hint format ["%1", list this] - powinno zwrócić listę obiektów które go aktywowały, niestety nie...
"True glory consists in doing what deserves to be written, in writing what deserves to be read." - Pliny The Elder