lądowania helikoptera i wyzwalacz kończący

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
delta troop
ID Steam:
ID gracza: 0

lądowania helikoptera i wyzwalacz kończący

Post autor: delta troop »

czesc mam maly problem z misja ktora robie wiec takie 2 pytanka:

czy da sie zrobic ladowanie helikoptera na dachu budynku na samych punktach trasy bez zadnych skryptow dodatkowych jezeli tak to jak?

-----------------------------------------------------------------------------------------

jezeli np.
mam 3 zolnierzy o nazwach m1 m2 m3
oficera o1
pojazd p1

to jak bedzie wyglal warunek aktywacji wyzwalacza konczacego misje zwyciestwem gdy m1 m2 m3 nie zyja i oficer o1 jest w pojezdzie p1?

dzieki za pomoc :)
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Re: lądowania helikoptera i wyzwalacz kończący

Post autor: SaS TrooP »

Niech ci to Kondor sprawdzi na 100% żeby działało:

1. Masz w Puste--> Obiekty coś, co zobie się H (niewidzialne) wsadź je i zrób na nim punkt trasy. Właśnie do tego to służy.

2. Warunek winien wyglądać tak:

Kod: Zaznacz cały

NOT alive m3 AND NOT alive m2 AND NOT alive m3 AND o1 in veh p1
Awatar użytkownika
Artek3333
ID Steam:

Post autor: Artek3333 »

Pytanie 1 Bez skryptu raczej się nie obejdzie (istnieje taki skrypt) a z niewidzialnym punktem nie działa bo kiedyś tam sprawdzałem, śmigłowiec wariuje i ląduje gdzie indziej, albo się rozbija

Pytanie 2 Zajrzyj tu znajdziesz tam wiele komend
delta troop
ID Steam:

Post autor: delta troop »

dzieki za ten warunek do wyzwalacza a co do tego ladowania to moze dalo by sie to zrobic na flyinheight i tej komendzie co daje limit predkosci i wtedy dac na dachu wyzwalacz ktory wyrzuci pasazerow z helikoptera jak myslicie ma szanse zadzialac takie cos?

wogole cala misja polega na tym ze heli laduje na dachu wysadza 5 ludzi ktorzy zabezpieczaja budynek i biora jenca na dole pod budynkie hummve i ciezarowki zabezpieczaja teren potem do tej jednej z ciezarowek pakujemy tego jenca ktory jest przylaczony do naszej druzyny juz wczesniej ( ja mam to zrobione ze warunkiem jest dystans miedzy graczem a tym jencem i wtedy go przylacza moze da sie to zrobic jakos efektowniej ? ) no i potem troche jazdy ciezarowka i koniec misji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edytor - tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”