Witam, domyślam się że to jest proste pytanie, ale na forum nie znalazłem na nie odpowiedzi ( może przeoczyłem, lub źle szukałem ). Tak więc w misji chce zrobić coś takiego... Kiedy żołnierz1 dojdzie do jakiegoś punktu, nad nim przeleci helikopter.
Domyślam się że trzeba zrobić to za pomocą wyzwalacza i pkt nawigacji ale nie wiem co wpuisać przy uruchamianiu, próbowałem już z trigger synchronizewaypoint ale dokładnie to niewiem.
Proszę o pomoc, a jeżeli takie pytanie już było podajcie linka;]
Dzięki
[Pytanie] Wyzwalacz i Punkt Nawigacji
Moderator: Inkwizytor
Re: [Pytanie] Wyzwalacz i Punkt Nawigacji
Utwórz śmigłowiec i daj mu 2 punkty nawigacji i pierwszy punkt zsynchronizuj z punktem nawigacji gracza a drugi punkt śmigłowca ustaw tak aby mniej więcej przecinał punkt dojścia gracza(śmigłowiec nie ruszy z pierwszego punktu do momentu dotarciu gracza do utworzonego punktu) zamiast punktu gracza można ustawić wyzwalacz i zsynchronizować z pierwszym punktem śmigłowca. Zajrzyj tu: http://www.arma-zone.pl/art,edytor-opis-funkcji
Dzięki pomogło.
Mam problem z nową paczką radiowozów Ford Crown Victoria - kiedy ustawie jakikolwiek wyzwalacz + punkt nawigacji to nie da się wsiąść do żadnego z nich.