Wyzsza rozdzielczosc i "OUT OF SCAN RANGE"
Moderator: Inkwizytor
Wyzsza rozdzielczosc i "OUT OF SCAN RANGE"
witam
jestem dość świeżym użytkownikiem forum i jeśli napisałem nie w tym dziale czy coś przepraszam
wiec mój problem tyczy sie tego mam dość mało fps i postanowiłem coś pokombinować pozmieniałem ustawienia no low itd
i chciałem dać wyższą rozdzielczość....a tu zonk ekran zrobił sie czarny i wyskakuje napis OUT OF SCAN RANGE nie wiem co to znaczy...przeinstalowałem gre a tu zonk to samo...nie wiem co robić może ktoś z was miał to samo albo wiec o co chodzi ..proszę pomóżcie
jestem dość świeżym użytkownikiem forum i jeśli napisałem nie w tym dziale czy coś przepraszam
wiec mój problem tyczy sie tego mam dość mało fps i postanowiłem coś pokombinować pozmieniałem ustawienia no low itd
i chciałem dać wyższą rozdzielczość....a tu zonk ekran zrobił sie czarny i wyskakuje napis OUT OF SCAN RANGE nie wiem co to znaczy...przeinstalowałem gre a tu zonk to samo...nie wiem co robić może ktoś z was miał to samo albo wiec o co chodzi ..proszę pomóżcie
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2007, 14:42 przez grejfrut, łącznie zmieniany 1 raz.
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Re: rozdzielczosc...pomocy
Konkrety odnosnie monitora, ustawien rozdzielczosci itp.
PS Naucz sie pisac!
PS Naucz sie pisac!
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Re: Wyzsza rozdzielczosc i "OUT OF SCAN RANGE"
Prawdopodobnie ustawiasz zbyt dużą roździelczość, większą niż obsługiwana przez Twój monitor. Ustaw mniejszą.
tak myślałem że za duża ale problem jest taki że to wyskakuje zaraz po włączeniu sie gry i nie wiem jak to zmienić
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Wejdz w "Moje Dokumenty/ArmA" i otworz za pomoca notatnika plik arma.cfg. W nim sa dwa wiersze:
Resolution_W=1024;
Resolution_H=768;
Zmien na wartosci ktore obsluguje Twoj monitor i zapisz plik.
Resolution_W=1024;
Resolution_H=768;
Zmien na wartosci ktore obsluguje Twoj monitor i zapisz plik.
działa dziękuje wam
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Na przyszlosc lepiej poznac rozdzielczosci jakie oblsuguje monitor. Zazwyczaj podawane w pikselach (np 1024x768). Wazna jest tez czestotliwosc odswiezania podawana w Hertz'ach (Hz). Jesli nie wiem jakia rozdzielczosc i czestotliwosc odswiezania oblsuguje nasz monitor to najlepiej zajrzec na strone www producenta i poszukac specyfikacji do wlasicwego modelu.
No i najwazniejsze - nie ustawiac nic (rozdzielczosci, odswiezania) powyzej tych wartosci podawanych przez producenta.
No i najwazniejsze - nie ustawiac nic (rozdzielczosci, odswiezania) powyzej tych wartosci podawanych przez producenta.
- hryst
- ID Steam: hryst
- ID gracza: 0
- Kontakt:
w XP we właściwościach ekranu wejdź do ZAWANSOWANE, potem zakładka monitor i zaznacz "Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić"
powinno zablokować możliwość zmiany rozdzielczości większej niż obsługuje twój monitor
powinno zablokować możliwość zmiany rozdzielczości większej niż obsługuje twój monitor
You will be assimilated. Resistance is futile.
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|