Odzyskanie numeru seryjnego

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

Bartholomew
ID Steam:
ID gracza: 0

Odzyskanie numeru seryjnego

Post autor: Bartholomew »

Witam

Mam problem: zgubiłem książeczkę do Army II a tym samym szlag trafił numer seryjny. Na razie nie ma problemu, ale mam triala Windowsa 7 więc za parę miesięcy czeka mnie reinstalacja systemu i ponowna instalacja Army. I teraz pytanie: czy da się wyciągnąć numer seryjny z zainstalowanej gry? Jeśli nie, to game over :(
Awatar użytkownika
parasite
ID Steam:
Numer GG: 3041272
Kontakt:

Re: Odzyskanie numeru seryjnego

Post autor: parasite »

Może spróbuj się zgłosić do punktu, w którym kupiłeś grę i tam o to zapytaj.
Z tego co się orientuję (tak było w przypadku GRAW2) gdy ja zapodziałem
swój numer, przedstawiłem im dowód zakupu, a support wysłał mi następny.

Wnioskuję, że sklepy robią (a przynajmniej powinny robić) to samo.
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Mozna odzyskac klucz rejestru gdzie jest numer seryjny zapisany ale nic Ci to nie da bo jest zakodowany. A ze cd-key jest potrzebny przy instalacji to i tak nie masz sposob na zainstalowanie ArmA.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

Forrestal pisze:Mozna odzyskac klucz rejestru gdzie jest numer seryjny zapisany ale nic Ci to nie da bo jest zakodowany. A ze cd-key jest potrzebny przy instalacji to i tak nie masz sposob na zainstalowanie ARMA.
Może zrzucić wpis rejestru do pliku. Zaś po formacie użyć "uniwersalnego" klucza i następnie załadować swój wpis.
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
Awatar użytkownika
parasite
ID Steam:
Numer GG: 3041272
Kontakt:

Post autor: parasite »

Myślę, że nic by się nie stało jeżeli jawnie powiedział byś o "pirackim" kluczu...
Tym bardziej, że kolega jeżeli zgubił to zapewne ma oryginalną grę i potrzebuje czytelnej pomocy :)

Ale to fakt - pomysł mógłby w sumie zagwarantować obejście w/w problemu.
Bartholomew
ID Steam:

No to całkiem kiepsko :/ Liczyłem że to łatwiejsze do wyciągnięcia z rejestru... Jedynym dowodem zakupu są obecnie pudełko i płyta bo kuponik sklepowy własnoręcznie podarłem kilka dni temu :hapy . Może jeszcze świąteczne porządki coś dadzą... :}

Ale technicznie i teoretycznie: Eksportuję klucz rejestru, zmieniam system, instaluję Arma podając np. kod z książeczki kolegi a potem podmieniam go na wcześniej zgrany klucz?
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Kontakt:

Bartholomew pisze:Ale technicznie i teoretycznie: Eksportuję klucz rejestru, zmieniam system, instaluję ARMA podając np. kod z książeczki kolegi a potem podmieniam go na wcześniej zgrany klucz?
Tak.
Bartholomew
ID Steam:

Witam ponownie!

Sprawa wydaje się być załatwiona, z tym że tylko wydaje się :/ Mam już nową windę, zainstalowałem ARMA2 na kluczu kolegi i podmieniłem klucz z wersją wcześniejszą. Mam tylko nadzieję, że podmieniłem właściwy wpis. Powiedzcie proszę, czy klucz siedzi tu: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bohemia Interactive Studio\ArmA 2]? Bo po fakcie znalazłem jeszcze jeden wpis, z jakimiś cholernie długimi ciągami...

Wiem że coś nei gra, bo nie udało mi się wejść na serwer DAO (dostaje tylko komunikat "zostałeś wyrzucony z gry"). Dziwne, bo na inne wchodzę :/
Nie wiem czy dostałem bana za coś, czy serwer ma problemy z moim kluczem! :( :( :(
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Marine91 »

Jeśli możesz wejść na inne serwery i tylko ten jeden nie działa to moim zdaniem to nie jest wina klucza. Gdyby był zły to nie powinno Cię nigdzie wpuścić. Może addony się nie zgadzają? Mnie też tak wyrzucało dopóki nie pobrałem addonów używanych przez serwer.
Obrazek
Bartholomew
ID Steam:

Hmmm... mogę wchodzić na inne, nawet przed chwila grałem na jednym serwerze z kumplem, który mi na chwilę pożyczył tego seriala. No cóż, może faktycznie dodatki, DAO niby wymaga CAA1, ale tylko dla plansz z tego dodatku - a nie wpuścił mnie na standardowo dostępną mapę. Z resztą - mam ten dodatek. Inna sprawa że w czasie patchowania 1.05 coś mi się na kilku plikach błąd wysypał - zignorowałem to i poszło, ale cholera wie czy to nie to. Tak czy inaczej dzięki za info o tym, że to raczej nie serial. Poczekam do jutra, może to jednak jakiś ban, za dużo "offensive language" dla delikatnych niemieckich usząt ;D
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Kontakt:

Bartholomew pisze:Witam ponownie!

Sprawa wydaje się być załatwiona, z tym że tylko wydaje się :/ Mam już nową windę, zainstalowałem ARMA2 na kluczu kolegi i podmieniłem klucz z wersją wcześniejszą. Mam tylko nadzieję, że podmieniłem właściwy wpis. Powiedzcie proszę, czy klucz siedzi tu: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Bohemia Interactive Studio\ARMA 2]? Bo po fakcie znalazłem jeszcze jeden wpis, z jakimiś cholernie długimi ciągami...

Wiem że coś nei gra, bo nie udało mi się wejść na serwer DAO (dostaje tylko komunikat "zostałeś wyrzucony z gry"). Dziwne, bo na inne wchodzę :/
Nie wiem czy dostałem bana za coś, czy serwer ma problemy z moim kluczem! :( :( :(
Jesli masz system 32bitowy to tak. Klucz i tak jest tylko w jedny miejscu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”