Nie można uruchomić, bo nie ma pliku X3Daudio1_6.dll
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- Numer GG: 11959373
- ID gracza: 0
Nie można uruchomić, bo nie ma pliku X3Daudio1_6.dll
Ściągnołem Demo Army 2 i ciągle wyskakuje ten sam błąd .
Wygląda to tak ściągam instaluje uruchamiam i wywala mi błąd że "nie można uruchomić bo nie ma pliku X3Daudio1_6.dll ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem"instalowałem to chyba z 5 razy i nic,wyśle ktoś taki plik?
Wygląda to tak ściągam instaluje uruchamiam i wywala mi błąd że "nie można uruchomić bo nie ma pliku X3Daudio1_6.dll ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem"instalowałem to chyba z 5 razy i nic,wyśle ktoś taki plik?
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Re: Problem...
A poszukać to nie łaska?
Najnowszy directx 9 (z marca 2009) ściągnij.
Najnowszy directx 9 (z marca 2009) ściągnij.
-
- ID Steam:
- Numer GG: 11959373
- ID gracza: 0
Dzięki
Lub ściągnąc brakujący plik z http://www.dll-files.com/ i wkleic go do katalogu system32 w folderze Windows.Ja miałem podobny problem gdy już udało mi się uruchomic ArmA 2 okazało się że muszę zmienic sterowniki od grafy na nowsze....ale za to nie mam dźwięku czy mam przeinstalowac stery od karty dźwiękowej?
UPDATE:Zapomniałem dodac że problem dotyczy dema.
UPDATE:Zapomniałem dodac że problem dotyczy dema.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Wrzucanie samych dll'ek do /Windows/System32 nie jest madrym rozwiazaniem. W tym przypadku najlepiej zainstalowac calego DirectX. Przez strony Microsoftu mozna to latwo i szybko zalatwic. System wykrywa jaka masz wersje zainstalowana i sciaga tylko te elementy ktore sa niezbedne. W moim przypadku bylo to ostatnio tylko 300KB.
Dodatkowo jesli juz sciagacie dll'ki na przyklad z http://www.dll-files.com/ to nie wrzucajcie tego bezposrednio do /Windows/System32. To jest grozne dla bezpieczenstwa systemu. Juz lepiej wrzucic taki pliczek do katalogu z aplikacja i sprobowac odpalic. Wiekszosc aplikacji szuka plikow .dll w folderze w ktorym znajduje sie uruchamiany plik .exe a dopiero pozniej w /Windows/System32.
Dodatkowo jesli juz sciagacie dll'ki na przyklad z http://www.dll-files.com/ to nie wrzucajcie tego bezposrednio do /Windows/System32. To jest grozne dla bezpieczenstwa systemu. Juz lepiej wrzucic taki pliczek do katalogu z aplikacja i sprobowac odpalic. Wiekszosc aplikacji szuka plikow .dll w folderze w ktorym znajduje sie uruchamiany plik .exe a dopiero pozniej w /Windows/System32.
Dzięki podziałało.
Re: Nie można uruchomić, bo nie ma pliku X3Daudio1_6.dll
Też miałem ten problem i mi też więc rozwiązanie na 100% działa