Niestety, grupy nie sa jednoosobowe. Jest kilka grup, kazda z nich ma inna ilosc czlonkow.
Dostosowanie Twojego pomysłu, kondor, do realiów mojej misji, niestety nic nie dało, a wrecz podporzadkowało markery wszystkich jednostek obecnych na mapie mi. Moze bedzie pomocne, kiedy wkleje poprostu cały skrypt.
if (side player == WEST) then
{
for "_i" from 1 to wcount do
{
_postac = west_array select (_i - 1);
_marker = createMarkerLocal [format ["w%1marker",_i],[0,0]];
format ["w%1marker",_i] setMarkerColorLocal "ColorBlue";
format ["w%1marker",_i] setMarkerSizeLocal [0.4,0.4];
format ["w%1marker",_i] setMarkerShapeLocal "ICON";
format ["w%1marker",_i] setMarkerTypeLocal "Dot";
format ["w%1marker",_i] setMarkerTextLocal format ["%1",(name _postac)];
format ["w%1marker",_i] setMarkerPosLocal (position _postac);
};
//////////////////////////////////////////////////////////////////
while {true} do
{
sleep 2;
for "_j" from 1 to wcount do
{
if (player in west_array) then
{
_postac = west_array select (_j - 1);
_pozycja = position _postac;
format ["w%1marker",_j] setMarkerPosLocal _pozycja;
};
};
};
};
exitWith;
Tutaj zmienna west_array przechowuje w formie tablicy wszystkie jednostki znajdujace sie po stronie zachodniej.
west_array = [wa1,wa2,wa3,wa4,wa5,wa6,wa7,wpp1,wpp2,wpp3,wpp4,wpp5,wp1,wp2,wp3,ws1,ws2,ws3,ws4,wz1,wz2,wz3,wz4];
Zmienna wcount liczy ilosc elementow tablicy west_array (wcount = count west_array;)
Skrypt działa jak najbardziej poprawnie, zarowno tworza sie markery we wlasciwych miejscach i wszystko dziala. Co 2 sekundy markery zmieniaja swoje polozenie zgodnie z polozeniem graczy. Problem zaczyna sie po pierwszej smierci gracza. Marker zostaje poprostu na miejscu ciała gracza i juz nigdy nie wraca na jego pozycje po respawnie.
Dziekuje za zainteresowanie tematem, ale prosze o jakies inne podpowiedzi, nawet jak ktos nie jest pewien rozwiazania, ale mu cokolwiek swita w glowie niech pisze, ja to sprawdze i poinformuje o wynikach.
Pozdrawiam serdecznie.