tak z góry wam link przesyłam http://www.youtube.com/watch?v=t66DReYs ... re=related
A teraz do setna sprawy. W filmiku jest taka scenka gdzie heuy ląduje, znacie może jakieś sztuczki żeby śmigłowiec lądował w identyczny sposób i jeszcze ta scenka jak mortar prowadzi ostrzał, na tą sztuczkę też bym się bardzo ucieszył i jeszcze coś aby żołnierze nie pod moim dowodzeniem po prostu S.I skakało z samolotu fajnie by było jakbyscie napisali jak ich najpierw w samolocie umiescic. Pozdrawiam was wszystkich ps. na grze nie jestem zbyt obcykany więc proszę o tłumaczenie dla głupków i był bym już bardzo wdzięczny jakbyście na procent moich pytań podali odpowiedz
To ja postawię pierwszy moją stopę na polu walki i ja ostatni z niej zejdę
ja byłem na takiej stronce gdzie są wszystkie komendy i tak nic nie umiem z tym zacząc bo kurcze potrzebowałem taki skrypt że jednostka nie pada na ziemię kiedy jest pod ostrzałem to będzie setUnitPos "UP" tak tam stało ale to nie działało dopiero mi ktoś napisał że poprawnie to this setUnitPos "UP"; więc nie wiem...
a skrypty które ty mi podałeś nie działają więc... jakoś bardziej szczegółowo?? pozdrówka
To ja postawię pierwszy moją stopę na polu walki i ja ostatni z niej zejdę
Nie działają, bo nie podałem Ci ich w wersji gotowej do zastosowania, zmuszajac Cie niejako do poszukania cos na ten temat samemu (wierz mi, ze tylko tak mozna sie nauczyc skryptowania).
Ale skoro musisz to miec wiec tak:
Nazwij swoja jednostke jako jakies p1. Nastepnie helikopter, ktory ma sobie latac nazwij heli1. W momencie, w ktorym jednostka ma zostac "włożona" do helikoptera uzyj komendy: p1 MoveInCargo heli1. Spowoduje to natychmiastowe (czyli bez animacji) "zapakowanie" zolnierza na pokład helikoptera, bez względu na odleglosc miedzy zolnierzem a helikopterem.
Nastepnie w momencie, w ktorym zolnierz ma wyskoczyc wpisz komende: p1 Action ["EJECT",heli1]
Takie zastosowanie komend pozwoli Ci osiagnac zamierzony cel.