Witam
Mam taki problem. Jak postawie na moim kompie serwer i załaduje jakąś niedużą mapkę z niedługa misją to po dołączeniu sie 2 kumpli możemy grać i grac i grać. Natomiast jak załaduje EVOLUTION to po mniej więcej 40 minutach zaczyna się powoli kroić. Zatrzymuje sie każdemu z nas grafa aż w końcu serwer pada i wyskakuje "wystąpił błąd z aplikacją..." (co pisze dalej to przypuszczam wszyscy wiedzą). Nie wiem co z tym począć. To najlepsza misja w jaką do tej pory graliśmy i mamy zamiar ja ukończyć. W dwóch miastach już stacje radiowe rozwalamy bez problemu i prawie jak zabieramy sie za trzecie to zaczyna się "jazda". Czy jest na to jakiś sposób?? HELP!!!
Problem z serwerem :(
Moderator: Inkwizytor
- hryst
- ID Steam: hryst
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: Problem z serwerem :(
jeżeli stawiasz serwer i jednocześnie grasz na nim, to pamiętaj ze evolution strasznie obciąża proca.
A wiec może ci sie komp przegrzewać lub masz za mało ramu (gra 500MB + serwer 400MB)
Napisz jakiego masz proca i ile ramu bo do twojej sytuacji przydał by sie 2rdzeniowy.
A wiec może ci sie komp przegrzewać lub masz za mało ramu (gra 500MB + serwer 400MB)
Napisz jakiego masz proca i ile ramu bo do twojej sytuacji przydał by sie 2rdzeniowy.
You will be assimilated. Resistance is futile.
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|

Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
To mój procek
Intel PIV 3,2 925 800/2x2M 775 BOX 64bit
To moja pamięć:
Kingston 512MB DDR2-667 Non-ECC CL 5 (w DUALU czyli 1GB razem)
Intel PIV 3,2 925 800/2x2M 775 BOX 64bit
To moja pamięć:
Kingston 512MB DDR2-667 Non-ECC CL 5 (w DUALU czyli 1GB razem)
- hryst
- ID Steam: hryst
- ID gracza: 0
- Kontakt:
źle trochę opisałeś procka ale przynajmniej widać ze ma 2 rdzenie, tak wiec MUSISZ odpalić oddzielnie serwer oraz gre.
Przeczytaj FAQ
http://www.armedassault.com.pl/viewtopic.php?p=894#p894
Jak juz odpalisz serwer i gre to wejdź w Menadżer zadań windowsa (ppm na pasku i Menadżer zadań) wybierz zakładkę Procesy.
W spisie powinny byc arma.exe (gra) oraz arma_server.exe.
Kliknij ppm (prawym przyciskiem myszki) na arma_serwer i wybierz opcje Wybierz koligacje.
Wyświetli ci sie spis procesorów na których jest uruchomiony serwer i odznacz jeden z CPU. Powtórz identycznie operacje dla procesu gry arma.exe tyle ze odznacz drugi rdzeń.
Czyli serwer ma zaznaczonego ptaszka tylko przy CPU1 a gra tylko przy CPU0.
PS. sprawdź czy ci się komp nie przegrzewa np chipset płyty głównej
Zobacz czy nie ma nowej wersji misji - moze jakis bug
Przeczytaj FAQ
http://www.armedassault.com.pl/viewtopic.php?p=894#p894
Jak juz odpalisz serwer i gre to wejdź w Menadżer zadań windowsa (ppm na pasku i Menadżer zadań) wybierz zakładkę Procesy.
W spisie powinny byc arma.exe (gra) oraz arma_server.exe.
Kliknij ppm (prawym przyciskiem myszki) na arma_serwer i wybierz opcje Wybierz koligacje.
Wyświetli ci sie spis procesorów na których jest uruchomiony serwer i odznacz jeden z CPU. Powtórz identycznie operacje dla procesu gry arma.exe tyle ze odznacz drugi rdzeń.
Czyli serwer ma zaznaczonego ptaszka tylko przy CPU1 a gra tylko przy CPU0.
PS. sprawdź czy ci się komp nie przegrzewa np chipset płyty głównej
Zobacz czy nie ma nowej wersji misji - moze jakis bug
You will be assimilated. Resistance is futile.