Problem z patchem 1.08

Technical Support

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PolishFactor
ID Steam:
Kontakt:

Problem z patchem 1.08

Post autor: PolishFactor »

Nie mogę po najświeższym spatchowaniu ARMA odpalić gry w sieci.
Natychmiast po nacisnięciu ikony wejścia do MP ekran menu jest zamrażany
i to tak ,że trzeba resetować kompa bo nie ma jak wyjść do windy i
inaczej wyłączyć gierę (choć kursor myszy się rusza).
Wszystko inne z SP działa ok. Czy to wina wczesniejszego spatchowania
1.05 na 1.07 i 1.07B? Mi na ekranie nadal pokazywało, że mam 1.05 więc
pojechałem na 1.08? Nie chciałby stracić saevów z SP i czekam na jakieś
info - może ktoś ma podobny problem i go rozwiązał bez totalnej reinstalki.
-------------
C2D E4300 1.8GHz@3.4GHz + ARCTIC COOLING FREEZER 7, Tower: Arctic Cooling Silentium T4 Pro 500W, Asus 5pn-E SLI, 2GB RAM 800MHz Gail ULtra, Galaxy GF7900GS (600/1700), SB X-FI Extreme Music, Seagate HD250GB, DVD3-RW
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Re: Problem z patchem 1.08

Post autor: klamacz »

jak dlugo czekales na zadzialanie ekranu?
mialem takie przypadki - wystarczylo poczekac minute, gora dwie i puszczalo.

Patch beta 1.7 i fix nie ma znaczenia - mozna go skasowac nawet recznie (katalog beta). Najwazniejsze czy patch 1.08 wykonal sie bez bledow.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
starko
ID Steam:

Post autor: starko »

Mam podobny problem.
Odpalam arme na singlu jest OK
problem pojawia sie gdy odpalam gre w sieci, wybieram serwer i próbuje sie dołączyć do gry. Po czym wyskakuje do windy z komunikatem zamknięcia i wysłania raportu o błędach do MS.
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Wykasujcie z katalogu Windows plik openal.dll, a anstepnie sciagnijcie to i zainstalujcie - http://www.openal.org/downloads.html
KomaNcz
ID Steam:

Post autor: KomaNcz »

A u mnie zrobilo sie takie cos, ze nie moge dolaczyc do zadnej gry sieciowej (jezeli postawie serwer dedykowany to na swoj moge wejsc). Po chwili laczenia sie pojawia sie "Łączenie się nie powiodło". Robilem wszystko co jest napisane w FAQ na stronie BISu lecz to nie pomoglo. Zaznaczam ze nie pojawilo sie to zaraz po wgraniu patcha 1.08 tylko po kilku dniach. Po przeinstalowaniu i nie patchowaniu do zadnej wyzszej wersji, problem dalej sie pojawial, ale raz na kilka prob moglem sie polaczyc z jakims tam serwerem. Nie mam zielonego pojecia czy jest to problem z gra.
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

LoL a moze poprostu probujesz sie wbic na serwer, ktory jest jeszcze na 1.05 i sie nie mozesz polaczyc, a czasem trafisz na 1.08 i sie łączysz :). Sprawdź to :)
Obrazek
KomaNcz
ID Steam:

Nie no, czytac ze zrozumieniem co jest napisane umiem. Zreszta, serwery innej wersji niz 1.08 sa zbijane na dol listy. Czuje ze jak nie znajde sposobu na to, to bede musial przeinstalowac system, na zapas jeszcze przejde sie do kolegi z moja kopia gry i zobacze czy u niego dziala.
Awatar użytkownika
Pit
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: Pit »

Sprawdzałeś czy nie jest to czasem kwestia twojego firewalla?

Grając na 1.07 lub 1.05 firewall przepuszczał plik arma.exe bez problemu, lecz po instalacji patcha 1.08 plik ten się zmienił.
Co prawda firewall powinien Cię o tym powiadomić i zakomunikować, że plik arma.exe nie jest tym samym programem.
Jeśli tego nie zrobił, to najzwyczajniej jest blokowany. Zdarza się również, że firewall wystawia taki komunikat dopiero przy próbie gry w sieci i wtedy rzeczywiście gra schodzi do paska windowsa, a na dodatek okno z komunikatem i możliwością naszej akceptacji jest minimalizowane. W ten sposób firewall może powodowac nawet "zastyganie" całego systemu.

W twoim przypadku PolishFactor, gra nie schodzi do paska, choć firewall może wystawiać taki komunikat w tle.
8BZ - 8 Brygada Zmechanizowana | 8R - Ósma Rangers
:weteran :8bz :cfog
"Don't forget nothing" - MJR ROBERT ROGERS, 1759
KomaNcz
ID Steam:

Dziwi mnie to, bo nawet po reinstalacji systemu problem nie ustepuje, ale zauwazylem ze gra raz na kilka prob laczy sie z serwerem. Zauwazylem tez, ze po wlaczeniu firewalla, w logach nie widac aby gra ponawiala probe polaczenia. Sadze, ze jest to wina mojego lacza lub gry, ewentualnie cos zostalo namieszane u providera. Jestem zalamany bo wszystkie inne gry dzialaja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc techniczna dotycząca Army”