Mirage (wiceadministrator) – „Historia pojawienia się mojej, a jakże skromnej osoby w tym niezwykle popularnym, choć niezbyt zaawansowanym „technicznie” (jak na tamte czasy) serwisie była bardzo złożona.
No, bo trudno tutaj nie wspomnieć o komunistycznej przeszłości, jakiej doświadczyłem w zupełnie innym „projekcie”, związanym całkowicie i bezpośrednio z OFP. Projekt ten zamiast rozwijać się, rozszerzać swoje horyzonty stracił niemal wszystko. Płonący, niszczony od środka „okręt” chował się w głębinach konkurencji, która skutecznie paraliżowała jego działalność. Nadszedł najwyższy czas, żeby uciekać. To tak, jak zmienić miejsce zamieszkania, odnaleźć się w nowym środowisku, wśród nowych, kompetentnych, zaufanych ludzi, dla których najważniejsze jest dobro ich własnego serwisu. Takie osoby zrobią wszystko, aby za wszelką cenę przeciągnąć Cię na swoją stronę. Na szczęście wszystko potoczyło się dobrze, podjąłem trafną decyzję, której nigdy nie żałowałem. I wylądowałem tutaj, w AZPL.”
Jestem ciekaw co jakże skromy pachołek
Mirage miał na myśli mówiąc o
"komunistycznej" przeszłości swojej osoby. Szukałem w IPNie ale nic nie znalazłem. Nawet pracownicy Radia Maryja nie piszą tak o swojej pracy.
I kolejny frustrat...
Volt (Newsy, Artykuły) – „Moja historia nie jest wyrafinowana, jak moich współpracowników.
Swoje pierwsze kroki stawiałem na znanej stronie poświęconej poprzedniczce ArmA. Lecz gdy owy projekt zaczął spadać korkociągiem prosto w dół, nadszedł czas na ewakuację. Jednak pojawiło się światełko w tunelu i tak oto OFman przyjął mnie w swoje skromne progi , znając moje dokonania. Aktualnie zajmuję się pisaniem artykułów (publikacja już niedługo) i mam nadzieję ,że jeszcze długo pogrzeję swój stołek

.”
Do czego bijecie taką wielką nienawiścią?