ArmA dla zachodnich sąsiadów.
Moderator: Inkwizytor
-
eagle
- ID Steam:
- Numer GG: 7031645
- ID gracza: 2105860
- Kontakt:
ArmA dla zachodnich sąsiadów.
15 grudnia miała miejsce polska premiera Armed Assault. Po niemal miesięcznym poślizgu względem Czech otrzymaliśmy produkt daleki od doskonałości (1.00), co skrzętnie ujęliśmy w naszej recenzji. Gra posiada masę błędów, a optymalizacja kodu pozostawia sporo do życzenia. Polski wydawca – LEM – nie postarał się również o edycję kolekcjonerską, która na terenie Niemiec i u naszych południowych sąsiadów sprzedała się bardzo dobrze. Przed premierą społeczność graczy niemal zacierała ręce z zachwytu z powodu zmiany daty wydania tytułu na rynek światowy. Okazuje się jednak, że mieszkańcy Wielkiej Brytanii czy Hiszpanii otrzymają pełnowartościowy produkt wzbogacony o wiele dodatków.
Serwis Worthplaying zakomunikował, że wydawca światowy – 505 Games – dołączy do ostatecznej wersji dwa samoloty, dwa motocykle oraz cztery nowe rodzaje broni. Oprócz tego zachodni klienci dostaną (w formie ekskluzywnej) misję specjalną „Krew, pot i łzy”. Na dziś można stwierdzić, że polski gracz stracił na premierze ArmA najwięcej. Tymczasem, zapraszam wszystkie osoby, które zakupiły grę do pobrania polskiego patcha 1.02, który właśnie się pojawił na naszych serwerach FTP.
Serwis Worthplaying zakomunikował, że wydawca światowy – 505 Games – dołączy do ostatecznej wersji dwa samoloty, dwa motocykle oraz cztery nowe rodzaje broni. Oprócz tego zachodni klienci dostaną (w formie ekskluzywnej) misję specjalną „Krew, pot i łzy”. Na dziś można stwierdzić, że polski gracz stracił na premierze ArmA najwięcej. Tymczasem, zapraszam wszystkie osoby, które zakupiły grę do pobrania polskiego patcha 1.02, który właśnie się pojawił na naszych serwerach FTP.

Re: ArmA dla zachodznich sąsiadów.
Nie wiem na jakiej zasadzie mielibysmy cos tracic. Mielismy premiere gry, ktora w niektorych krajach ma miejsce 2 miesiace pozniej, i to normalne ze beda miec lepszy produkt niz my. Nikt nikomu nie kazal kupowac Army 2 dni przed premiera. Jakas taka polska zawisc sie odzywa. Jak my nie mielismy samolotow, to niech inni tez nie maja. Oczywiste jest, ze bogatsza wersja to zasluga patcha, ktory wyjdzie tak samo u nas.
Poza tym, znajdzcie zachodni kraj, w ktorym mozna kupic Arme za 25EU.
Poza tym, znajdzcie zachodni kraj, w ktorym mozna kupic Arme za 25EU.
zgadzam sie z Gromem - wiecie ilu jest np. amerykanskich graczy, ktorzy dali by sobie rake uciac majac to co my? ile sie musza nameczyc zeby tlumaczyc swoje wersje z niemieckiego? przeciez wszystko co wyjdzie w ich wersji my tez sobie bedziemy mogli sciagnac, nie watpie.
cieszmy sie z tego co mamy i ze mamy mozliwosc potrenowania zanim te cholerne jankesy sie rozkreca (tak jak te moje w teamie 4IB, ktore juz zasowaja na niemieckich wersjach)
aha a kiedy 505 ma zamiar wydac ArmA na ameryke?
cieszmy sie z tego co mamy i ze mamy mozliwosc potrenowania zanim te cholerne jankesy sie rozkreca (tak jak te moje w teamie 4IB, ktore juz zasowaja na niemieckich wersjach)
aha a kiedy 505 ma zamiar wydac ArmA na ameryke?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM
http://www.FIA.com.pl
"There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter". -Ernst Hemingway
"There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter". -Ernst Hemingway
Ceikawe na czym się mamy rozkręcać. Nie ma toolsów, mody wyjdą wraz z premierą 505 Games. HAmerykanie i reszta nic nie stracą oprócz zszarganych nerwów nad beznadziejną optymalizacją 
Re: ArmA dla zachodnich sąsiadów.
Jeżeli wersja od 505 Games ma być bardziej zoptymalizowana (choć nic o tym nie słyszałem), to zapewne będzie potrzebna ingerencja w silnik gry. Jeżeli tak, to nie wiem, czy da się coś takiego zrobić za pomocą patcha, ale miejmy nadzieję, że BIS znajdzie jakieś rozwiązanie.
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
Rainbow pisze: Jeżeli wersja od 505 Games ma być bardziej zoptymalizowana (choć nic o tym nie słyszałem), to zapewne będzie potrzebna ingerencja w silnik gry. Jeżeli tak, to nie wiem, czy da się coś takiego zrobić za pomocą patcha, ale miejmy nadzieję, że BIS znajdzie jakieś rozwiązanie.
mozna. patch to zwykly program modyfikujacy pliki lub je calkiem podmieniajacy, zas silnik gry (zwany tez enginem) jest najzwyczajniej zmodulowanym kodem gry zawartym albo w Arma.exe albo w ktorejs z dll-ek dolaczonych.

Racja, ale usunięcie, lub dodanie kilku linijek kodu tutaj wiele nie zdziała. W grze trzeba zreperować całą architekturę.
eagle pisze: Oprócz tego zachodni klienci dostaną (w formie ekskluzywnej) misję specjalną „Krew, pot i łzy”.
no nie wiem, jak z tym paczem... wersja "ekskluzywna", z tego, co sie zdazylem zorientowac w anglopolskiej nowomowie, nie oznacza, ze wszystko blyszczy, a ludzie sa w smokingach, tylko ze jest czyms "na wylacznosc".
nie wiem, jaki zabieg pozwoliby zamknac graczom z CE droge do pobrania tej misji (i ewentualnie innych elementow kodu, ktore bylyby "ekskluzywne"), jednak jesli nie zostanie to wydane w formie pacza, to prawda jest, ze dostalismy towar wybrakowany, placac rynkowa stawke za betatestowanie produktu.
cos czuje, ze jesli nie bedzie to odpowiednio rozwiazane, to trzeba bedzie sie zrzucic na jakas krzynke dla Diablo, aby wykorzystal swoje talenta do uzyskania w LEMie nalezytej reakcji (darmowy mega-update, czy cos), niech sie martwia o udostepnienie swoim klientom ostatecznego releasu.
martfita sie cus zawczasu panowie
SI VIS PACEM, PARA BELLUM
http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 64;t=57287
Będzie można przeskakiwać małe przeszkody jak np. w COD2?
New collision detection brought into the 505 release and latest build of the demo means that certain low objects can now be hopped over easily, instead of having to make your way round them which could be annoying. This will be fine-tuned further in the future and added to many more objects.
Będzie można przeskakiwać małe przeszkody jak np. w COD2?