[Addony] Zimowe pojazdy od Topasa
Moderatorzy: eJay, OFman, Inkwizytor
[Addony] Zimowe pojazdy od Topasa
Zainspirowany (jak sam twierdzi) twórczością Sled'a88 i jego zimową wersją Sahrani, polski addonmaker Topas...
Link do newsa na ArmA-Zone.pl
Link do newsa na ArmA-Zone.pl
Re: [Addony] Zimowe pojazdy od Topasa
Pozwolę sobie wtrącić parę krytycznych uwag ( nie żebym się czepiał , wręcz przeciwnie jestem pełen podziwu dla trudu włożonego w pracę )
Z tego co widać na obrazku żołnierz zimą ubrany jest w letni mundur ( "bechatkę" mu dać ) , z naszywki wynika że należy on do 7 ŁDD ( powinien mieć "US" nie zwykłe morro ) . W tej dywizji nie było transportowych Urali a Stary 266 , nie było BWP a TOPAS-y . Warto pomyśleć czy przy tworzeniu ew. moda nie urealnić tego typu detali .

Z tego co widać na obrazku żołnierz zimą ubrany jest w letni mundur ( "bechatkę" mu dać ) , z naszywki wynika że należy on do 7 ŁDD ( powinien mieć "US" nie zwykłe morro ) . W tej dywizji nie było transportowych Urali a Stary 266 , nie było BWP a TOPAS-y . Warto pomyśleć czy przy tworzeniu ew. moda nie urealnić tego typu detali .

Nie pytaj , co Polska dała Tobie , pytaj ile Kościół zgarnął z tego , co ty dałeś Polsce .
Pamietaj, ze jest to robione na starych narzedziach, wiec trzeba brac na to poprawke.Andrea pisze:Pozwolę sobie wtrącić parę krytycznych uwag ( nie żebym się czepiał , wręcz przeciwnie jestem pełen podziwu dla trudu włożonego w pracę )![]()
Retired. Unavailable until further notice.
Ja rozumiem brak narzędzi , ale mundur i oporządzenie jest zrobione nowe , umieszczenie na mundurze piechoty naszywek jednostki desantowej jest albo spowodowane niewiedzą na temat umundurowania jednostek LWP albo pójściem na łatwizne . Jedno i drugie w końcowym efekcie jest marnowaniem sił i środków , a mogło być tak pięknie
( ja służyłem w 7 ŁDD i mam sentyment do tej jednostki )

Nie pytaj , co Polska dała Tobie , pytaj ile Kościół zgarnął z tego , co ty dałeś Polsce .
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Ogólnie wygląda cacy... może same opony wymagają lekkiej poprawy... reszta bardzo mi się podboba. Good job soldier 

Mów mi milordzie łapserdaku!
@ Andrea
Nie mielismy tez helmow toczka w toczke identycznych z sowieckimi, a i spodnie byly zupelnie inne; przede wszystkim wyzsze buty itd itp;
Na razie pracujemy nad tym co mamy; sa plany 'zaopiekowania sie' sprzetem porzuconym przez niedokonczony LWP-mod pod OFP; wiec z czasem wszystko sie dopiesci.
A wszelkie sygnaly i informacje; dotyczace niescislosci z oryginalem czy pomyslow - jak najmilej widziane
przydadza sie na przyszlosc; bo LWP na pewno bedzie w przyszlosci dopracowywane.
Wszelkie materialy referencyjne rowniez mile widziane; LWP zdaje sie byc zapomniana armia i duzo tego w sieci nie ma, na razie jako referencja mam tylko radziecki album o ukladzie warszawskim...
Dzieki za feedback
Dobra; mam zrodlo
http://lwp.bloog.pl/
Z tym ze bez narzedzi nakladanie textur na obecny model to raczej bez sensu;
Nie mielismy tez helmow toczka w toczke identycznych z sowieckimi, a i spodnie byly zupelnie inne; przede wszystkim wyzsze buty itd itp;
Na razie pracujemy nad tym co mamy; sa plany 'zaopiekowania sie' sprzetem porzuconym przez niedokonczony LWP-mod pod OFP; wiec z czasem wszystko sie dopiesci.
A wszelkie sygnaly i informacje; dotyczace niescislosci z oryginalem czy pomyslow - jak najmilej widziane

Wszelkie materialy referencyjne rowniez mile widziane; LWP zdaje sie byc zapomniana armia i duzo tego w sieci nie ma, na razie jako referencja mam tylko radziecki album o ukladzie warszawskim...

Dzieki za feedback
Dobra; mam zrodlo

Z tym ze bez narzedzi nakladanie textur na obecny model to raczej bez sensu;
Podstawowe pojazdy pancerne "niebieskich beretów" tj TOPAS 2AP i PT 76 widziałem w czeskim modzie OFP , jeszcze tylko PTG/PTS by się przydał 

czeski mod to CSLA, ktory nie zgadza sie na konwertowanie swoich prac pod ArmA. Jezeli LWP-Mod z OFP wtedy skorzystal z modeli CSLA, to wg. ich najnowszej polityki - nie mozemy skorzystac ze wszystkiego co po LWP zostalo
(ale stary 660, 266 i Krazy beda chyba do wziecia) 

Gdzieś już kiedyś wyjaśniałem że modele z LWP to nie modele z CSLA. Miałem je wysłać Yacikowi czy Jackowi (jakiś dziwny nick) i w końcu zapomniałem.
no to blad w komunikacji, albo deformacja informacji jak w gluchym telefonie
sorry...
W kazdym razie:
dobre wiesci! Oprocz Yacka, ja rowniez bylbym zainteresowany (co chyba jeszcze na armacenter wyrazalem)

W kazdym razie: