Pytania i dyskusja
Moderator: Inkwizytor
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
Pytania i dyskusja
W tym temacie można zadawać pytania oraz udzielać na nie odpowiedzi. Zostaną one później wraz z nickiem odpowiadającego usera wklejone do ogólnych FAQ.

- Suchar
- ID Steam:
- Numer GG: 4663741
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Re: Pytania i odpowiedzi - dyskusja
Mam takie pytanie, chyba nie nadaje sie do Faq, ale to zdecyduje moderator
Tak myslalem wlasnie nad zakupem Army i przyszlo mi do glowy pytanie - co sie dzieje z cialami poleglych żolnierzy? Czy znikaja tak samo jak w OFP (zapadając sie pod ziemię?) czy moze przez caly czas leża na ziemi - zarówno w singlu jak i w multi?
Ja osobiście wole jak trup ścieli się gęsto, mam wtedy poczucie dobrze wykonanej rozpierduchy, wstyd sie przyznac ale daje mi to satysfakcje

Tak myslalem wlasnie nad zakupem Army i przyszlo mi do glowy pytanie - co sie dzieje z cialami poleglych żolnierzy? Czy znikaja tak samo jak w OFP (zapadając sie pod ziemię?) czy moze przez caly czas leża na ziemi - zarówno w singlu jak i w multi?
Ja osobiście wole jak trup ścieli się gęsto, mam wtedy poczucie dobrze wykonanej rozpierduchy, wstyd sie przyznac ale daje mi to satysfakcje

- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Trupy zostaja na miejscu, ale mozna je "zakopac" podchodzac i wybierajac te funkcje z menu.
- Koval
- ID Steam:
- Numer GG: 5246848
- ID gracza: 0
Trupy w OFP znikały tylko i wyłącznie za sprawą skryptów czyszczących ponieważ podczas gry Multiplayer nawał truposzy powodowałby po 1 zmniejszoną grywalność, po 2 lagi, po 3 duże obciążenie dla komputera klienta. W ArmA zapewne pojawi się to samo ustrojstwo na serwerach Multiplayer (ponieważ w grze pojedynczej trupy w OFP zostawały i zapewne w Armie też). Opcja zakopywania była dostępna w OFP także, więc w Armie to żadna nowość 

ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Radeon Mobility HD5150
- Cleric
- ID Steam:
- Kontakt:
Z tymi skryptami to jest róznie - na ctf zasadniczo wszystkich trupy musiały znikać i ich znikanięcie było sprzężone z respawnem gracza. Podobnie na większości c&h - ale nie wszystkich i nie na kazdym serwerze - i całe szczęście bo nie ma jak to rearm z ubitego przez siebie gracza
Na niektórych c&h trupy utrzywały się jedynie określony krótki czas. Więc z tym było różnie - na coopach ( tych mniejszych ) zabite AI też pozostaje, chyba że twórca coś zmienił i np. znika razem z odpaleniem triggera (np. mapy na RS).
Reasumując wszystko w OFP mp było/jest regulowalne więc w ArmA pewnie również

Reasumując wszystko w OFP mp było/jest regulowalne więc w ArmA pewnie również

- [1stCav]SokoleOko
- ID Steam:
- Numer GG: 6169456
- Kontakt:
Wczoraj stawiałem serwer i na moim trupy nie znikały... po 30 minutach DM leżały dosłownie stosy i klimat był nieziemski... jedyny kłopot to odróżniene z daleka trupa od czołgającego się opfora... ale wystarczyło przyłożyć oko do lunety SVD 

Dołącz do nas!
Intel C2D E6600
Asus P-5B
2 GB Geil Ultra (DC)
Asus X1900XT
- ufoman
- ID Steam:
- Kontakt:
Pyt: Jak zmusic AI do strzalu z dziala?
Otoz nie mam bladego pojecia jak bedac dowodca czolgu zmusic AI do uzycia ciezkiego kalibru przeciw innemu "pancerniakowi".
Probowalem wszelkich kombinacji rozkazow, lewy przycisk myszy odpowiada za KM dowodcy, a gdy nacisne na przeciwnika lewym, to strzelec uzywa swojego KM'u...
Otoz nie mam bladego pojecia jak bedac dowodca czolgu zmusic AI do uzycia ciezkiego kalibru przeciw innemu "pancerniakowi".
Probowalem wszelkich kombinacji rozkazow, lewy przycisk myszy odpowiada za KM dowodcy, a gdy nacisne na przeciwnika lewym, to strzelec uzywa swojego KM'u...
- Koval
- ID Steam:
- Numer GG: 5246848
Spróbuj użyć rozkazu "atak bez rozkazu" (attack at will) - możliwe, że wtedy AI pierdutnie z działa 

ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
Radeon Mobility HD5150
- ufoman
- ID Steam:
- Kontakt:
Nie. Przeciez napisalem, ze zaden rozkaz nic nie daje...