Ustawka w polskim gronie

Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, regulaminy

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Ustawka w polskim gronie

Post autor: kondor »

Moze bysmy, jako polscy gracze, zaczeli grac chociaz troche razem, w troche bardziej swojsko. Widze, ze pojedyncze osoby błąkają sie po serwerach i tylko nielicznie klany sie organizują.
Juz nawet hexen, czy ber[z]erk wsrod swoich mialby swoj klimat.

Proponuje, o ile nic nie stanie na przeszkodzie, serwer klanu Apache (Mysle, ze [AT] Macgyver (admin) nie bedzie mial nic przeciwko jesli Polacy sie tam zlecą); godz. 19 z minutami; TS: Armed Assault PL Server na kanale, serwery zagraniczne, a pozniej sie stworzy jakis kanal roboczy.
O mapkach mozna podyskutowac - ja bym proponawal na rozgrzewke jakis szalony dm, pozniej snajperow, a pozniej moze crcti
(temat o crcti z tego forum: http://www.armedassault.com.pl/viewtopic.php?f=38&t=629)
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Re: Ustawka w polskim gronie

Post autor: klamacz »

pomysl nieglupi tylko chyba podstawa hipotezy slaba.
Wydaje mi sie, ze niska obecnosc Polakow na serwerach jest spowodowana po 1. brakiem wiekszej ilosci polskich serwerow (jak onegdaj dzialal serwer PJWSTK bylo znacznie ciekawiej), 2. brakiem wiekszej ilosci zorganizowanych lig (dotychczas byl tylko First Fight Tournament ECLa)

Kiedy to sie zmieni? Mysle, ze niedlugo. Rusza Battle Ladder ECLa, niedlugo mam nadzieje ruszy polska liga na ESLu, ruszyla juz jakas liga niemiecka (w ktorej gra 25DKP).
Serwery tez beda wracac, w miare zapotrzebowania. Aktualnie mozna znalezc Crystal Cave'a, serwer 25DKP i jeszcze moze ze dwa, choc nie zawsze ... Zapotrzebowanie na rozgrywki zorganizowane spowoduje, ze i powstana nowe serwery.

Wiec ... rozwiazanie takie jak zebranie sie w grupie i rozegranie partyjki wydaje mi sie tymczasowe, raz moze sie uda sciagnac kilkanascie nawet osob, ale tydzien pozniej znowu bedzie pusto. Raczej szukalbym rozwiazania w organizowaniu sparringow pomiedzy klanami i to takich jawnych i oficjalnych, typu: my, 8BZ wyzywamy na pojedynek klan 13BDS na mapie C&H BlaBlaBla (oczywiscie przyklad).
Jasne, ze klany rozgrywaja to miedzy soba, ale jawnosc takich dzialan (np. umawianie sie na tym forum i pozwalanie na ewentualny doping ze strony publicznosci) moze spowodowac, ze bedzie jak to mowia "wiekszy ruch w interesie" ....

no tom sie rozpisal :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Na Crystal Cave oraz 25DKP nie moge sie w ogole wbic, na serwerze mam czerowny krzyzyk (mam wersje 1.05 i te serwer niby tez) :o
Ponadto mapki ligowe typu ECL sa raczej grane tylko przez klany i jakby kupa weszla na Crystal Cave to pewnie wynik bylby 800:23 dla 8BZ czy innego klanu.
Oprocz tego nie widze zwiazku wiekszego pomiedzy iloscia lig a aktywnoscią polskich graczy jako ogolu. Moze sie myle, ale chyba obcenie w Polsce sa 4 klany mające ambicje turniejowe (8BZ, 13BDS, 1stCav i 25DKP) a reszta graczy to luzniejszy twor grajacy wedle uznania. I o tych luznych graczy tez mi chodzi.
Sparingi to sprawa dla klanow, ktore trenują, poznają dobrze mapke, planują taktykę. Mi chodzi o cos luzniejszego
Moze masz rację, że wspolne granie bedzie chwilowe, ale widze, ze np w ofp serwer klubu PR stal sie siedliskiem Polakow i fajnie.
(serwer Apache to polski serwer)
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Post autor: klamacz »

ok, podales ciekawe informacji o serwerach :) moze trzeba uaktualnic nasza forumowa liste ? ...

PS. co do wejscia na 25DKP Server i Crystal Cave - masz zgodna wersje, ale zapewne odpalony jakis mod - oba serwery najprawdopodobniej maja ustawione equalmods - wiec z zalaczonym np. FDFem juz nie wejdziesz.
Obrazek
Awatar użytkownika
calm
ID Steam:
Numer GG: 3845806
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: calm »

Good Idea! Z checia przylacze sie do tego projektu! :coffee
Obrazek
calm aka genghis
Obrazek
Rainbow
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Rainbow »

Ciekawe, ciekawe...też chętnie bym sobie pograł z rodakami na luzie :)
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2021, 23:06 przez Rainbow, łącznie zmieniany 2 razy.
Elej
ID Steam:
Numer GG: 8888980
Kontakt:

Post autor: Elej »

kondor pisze: Na Crystal Cave oraz 25DKP nie moge sie w ogole wbic, na serwerze mam czerowny krzyzyk (mam wersje 1.05 i te serwer niby tez) :o -
Polecam odpalanie gry bez patcha BETA oraz wszelkich modów/face'ów.
Obrazek :weteran :ofp
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Ja też chętnie pogram. Tylko przy moim 128kbps TS zdecydowanie odpada.
Obrazek
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Radeon pisze: Ja też chętnie pogram. Tylko przy moim 128kbps TS zdecydowanie odpada.

Niby czemu? W czasach poczatkowych OFP gralo sie na modemie i TS1 i jakos nie bylo problemow ;-)

ufoman: Do kogo pijesz? :P
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

ufoman: Do kogo pijesz?

Do mnie. :P

@Forrestal
No niby tak, ale ja sam zauważyłem, że jak sobie wejde na TS'a i zaczne grać na przykład w jakiegoś berzerka to pingi nagle zkaczą gdzieś na 150-200ms. Wystarczy, że go wyłącze i... 52-60ms!
Obrazek
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Radeon pisze:
ufoman: Do kogo pijesz?

Do mnie. :P

@Forrestal
No niby tak, ale ja sam zauważyłem, że jak sobie wejde na TS'a i zaczne grać na przykład w jakiegoś berzerka to pingi nagle zkaczą gdzieś na 150-200ms. Wystarczy, że go wyłącze i... 52-60ms!

Sam zalaczony TS to nic, musialby do ciebie kots gadac lub ty nadawac. TS sam od siebie nie zajmuje pasma...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne o multiplayer”