"After several years under development, Bohemia Interactive is extremely pleased to announce the official release of VBS2.
In addition, a 31 minute movie showing a complete technical overview of VBS2 has been developed and can be viewed below:"
VBS2 Tech Overview High Res (435 mb)
Trochę dużo rozmiar jak na trailer, ale to w końcu 31minut in-game.
Lista zmian Tutaj.
EDIT:
Film obejrzałem i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Od razu na początku dodam, iż autorem filmu jest Dslyecxi, który ostatnio stworzył ten dosyć mocno popularny filmik "ArmA, like you imagined". Film trwa rzeczywiście ponad 30min. i prezentuje wszystkie opisane cechy z oficjalnej strony VBS2. Jest tego ogromnie dużo więc może wymienię najważniejsze. Po pierwsze Real-Time 3D Editor. Jest to edytor misji w pełnym 3D dający ogromne możliwości. Ponad to umożliwia modyfikowanie misji w trakcie jej rozgrywania. Dla przykładu scena z filmu. W kilka osób gracie na prywatnym serwerze. Jedziecie w konwoju, kiedy jeden z was loguje się do edytora i np. od tak na środku drogi stawia sobie minę, albo patrol wrogi. Umozliwia to dynamiczne doznania, gdzie nigdy nie wiesz kto się czai po drugiej stronie. Generalnie jest b.dużo rzeczy do omówienia, w które teraz nie chce mi się wchodzić (zbyt późno).
Ściągajcie i nie marudzcie na rozmiar!