Jejku czy BIS na prawdę zrezygnowało w A3 z możliwości administrowania
w łatwy sposób serwerem z poziomu gry?
Po sieci widzę tylko jakieś listy komend w grze #login haslo_admina itp. itd.
Inni proponują kombinowanie ze skryptami do "Admin spectate"
Czy nie rozwiązuje tego jakiś patch? a może to u mnie jest problem?
bo nie natknąłem się w sieci na czyjeś wypowiedzi dotyczące braku logowania na admina
z poziomu mapy w "Zarzadzanie serwerem"
Nie widzę na mapie opcji "Zarządzanie serwerem" jak było w A2 i OA
Gdy podam już komendę #login haslo_admina nie widzę jakiegoś szczególnego efektu - np. żebym mógł
lock/unlock vehicle zrobić czy włączyć admin spectate i sprawdzić kto rozrabia na serwerze.
Jak jest u Was albo jak rozwiązaliście te problemy?
chodzi mi głównie o :
1)"Admin Spectate" pod kółkiem myszy w grze po zalogowaniu na admina na mapie (tak jak było w A2 i OA)
2)"Kick player" z poziomu listy graczy na serwerze (mam tez Battlewarden ale chcę i z gry)
3)"lock/unlock vehicle" pod kółkiem myszy w grze dla pojazdów/samolotów żeby nie każdy mógł je użyć
4) logowanie na admina w lobby i ustawienie wszystkich kilkudziesięciu parametrów gry głównie Dominacji
(robię to w Domi po rozpakowaniu PBO ale w lobby tez czasem jest potrzebne)
5) pewnie coś mi się jeszcze przypomni
Nieee nooo nie wierzę... "Admin spectate" usunięte i trzeba je dorabiać jakoś???

....toz to podstawowe narzędzie było
Dzięki z góry za wszelkie sugestie jak w najprostszy sposób rozwiązać te problemy!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uzupełnienie: zapewne wszystko zależy od misji - zalogowałem się już na admina przez #login admin_password
i w jednej z dominacji mam już: Admin spectate, kick player, lock/unlock vehicle
jeszcze muszę sprawdzić czy zalogowanie na admina przez #login admin_password w lobby
przed uruchomieniem misji daje możliwość edycji parametrów misji (widoczność, spawn, teleport, trawa na mapie itp.itd)