Witam, mam poważne pytanie
Czy w multiplayera pogram bez mikrofonu? Mam na myśli - czy jest sens takiej gry, czy nie będę źle widziany przez innych graczy?
A może mogę pograć w jakiś konkretny rodzaj gry np. wasteland?
Oczywiście wiem, że grać się da, mam raczej na myśli to, czy nie będę niemile widziany, bo jak rozumiem to przy ścisłej współpracy w poważnych walkach bez mikrofonu nie ma szans i nawet nie będę próbował.
Mam możliwość słuchania przez słuchawki, ale nie mam w domu warunków do tego, żeby mówić.
Poza tym siedzę głównie rano, a o tej porze sami Rosjanie...
Niedawno odkryłem że Arma to coś dla mnie (po coraz bardziej CoD-owych battlefieldach mam już ich dość) może też ze względu na mój wiek:)
Z góry dzięki za wszelkie sugestie, bo bardzo chciałbym sobie pograć z żywymi ludźmi
Multiplayer bez mikrofonu
Moderator: Inkwizytor
Re: Multiplayer bez mikrofonu
Zależy czego oczekujesz od Army
Czy gier typu CooP, czy rozgrywek czysto PvP jak wasteland, ale jak by nie było, sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie.

- Mefiu
- ID Steam:
- Numer GG: 2369010
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Jeśli wystarczy Ci granie na publikach z randomowymi ludźmi - nie musisz mieć mikro.
Jeśli chcesz pograć w ciut bardziej zorganizowane rozgrywki - mikro jest nieodzowne.
Jeśli chcesz pograć w ciut bardziej zorganizowane rozgrywki - mikro jest nieodzowne.
To co napisał Mefiu można nieco skomplikować. Na publicach nie potrzebny ci majk, ale bywa przydatny. Dzięki lepszej komunikacji możesz trafić na ciekawych ludzi do gry. Pomagacie sobie i tworzy się współpraca. Na zorganizowanych, nieco poważniejszych jest on podstawą. No, ale i bez niego musisz sobie dać radę i być gotów (choć to "troszkę" trudne) pomóc innym. Bez majka nie masz przypału. Z większości serwów Cię nie wyrzucą. Jednak pozwala na: Fun +100%, Współpraca +200%, Spokój (czasem) -100%. Ogólnie do przodu.
Jeżeli masz mikrofon to całkowicie zmienia się obraz gry. Jeżeli nie masz zbytnio możliwości rozmowy w jej trakcie, postaraj się pokombinować z głośnością. Dla przykładu: większa czułość = więcej szeptania, ale każdy Cię słyszy. Prawie jak mikrofon krtaniowy
Nie wiem na ile możesz sobie pozwolić, jeśli chodzi o rozmowę.
Wieśland ≠ konkretna gra.
Pozdro
Jeżeli masz mikrofon to całkowicie zmienia się obraz gry. Jeżeli nie masz zbytnio możliwości rozmowy w jej trakcie, postaraj się pokombinować z głośnością. Dla przykładu: większa czułość = więcej szeptania, ale każdy Cię słyszy. Prawie jak mikrofon krtaniowy

Wieśland ≠ konkretna gra.
Pozdro
You didn’t see anything.