Od dawien dawna nie uruchamiałem Army, postanowiłem przypomnieć dobre czasy wrzuciłem na kompa, zpatchowałem do 1.11.
Nie wgrywałem żadnych modów, gra oczywiście oryginalna (kupowana w dniu premiery), komp spełnia wymagania zalecane (w singleplayer śmiga płynnie), system Windows 7 32bit. Battleye wrzuciłem najnowszego (chyba dobrze do folderu "C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\BattlEye")
Problem polega na tym, że wchodząc w multiplayer ściąga mapkę, włącza wczytywanie mapy i... staje a potem wyrzuca do pulpitu z komunikatem błędu standardowym.
Nie wiem co robić próbowałem wrzucać Steam, ale nie da rady wprowadzić mojego cd-keya, mapki deathmetchowe wczytuje normalnie.
Ładuje trochę ponad połowę wraca do wyboru strony po czym wywala na pulpit (ping 80-90 cały czas wskazuje). Arma z niedziałającym Multi nie zbyt mi się przyda
ArmA wywala do pulpitu przy multiplayer
Moderator: Inkwizytor
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Re: ArmA wywala do pulpitu przy multiplayer
Aby poprawnie przeinstalować Battleye musisz jeszcze wykasować plik BEClient.dll z ukrytego folderu AppData/Local/ArmA2/BattelEye.
- Czy miałeś jakieś błędy przy instalacji które zignorowałeś?
- Do patcha 1.11 był jakiś Hotfix (Wrong signature for file dta\languagecore.pbo) armaholic.com
- Wyłącz programy w tle, które ty instalowałeś jak: Skype, Hamatchi, komunikatory, torrenty, jak i Steam (jeśli masz wersję nie na Steama).
- Włącz grę jako administrator.
- Sprawdź, czy gra jest dodana do zapory systemowej.
- Jak masz inny router, to go podmień.
- Czy miałeś jakieś błędy przy instalacji które zignorowałeś?
- Do patcha 1.11 był jakiś Hotfix (Wrong signature for file dta\languagecore.pbo) armaholic.com
- Wyłącz programy w tle, które ty instalowałeś jak: Skype, Hamatchi, komunikatory, torrenty, jak i Steam (jeśli masz wersję nie na Steama).
- Włącz grę jako administrator.
- Sprawdź, czy gra jest dodana do zapory systemowej.
- Jak masz inny router, to go podmień.