Teoretycznie możesz kupić samo ArmA II, albo samo Operation Arrowhead. Oba tytuly mają opcję multi. Ten drugi jest samodzielnym dodatkiem do A2. Samodzielnym tzn nie wymaga podstawki. Jednak, żeby w pełni wykorzystać możliwości tej gry, naprawdę warto zaopatrzyć się w oba tytuły. Combinet Operations to właśnie to co wychodzi po połączeniu A2 z A2OA. Z instalowaniem (łączeniem) gier nie ma żadnego problemu... Najpierw instalujesz zwykłą Arme, potem Arrowheda (instalator OA automatycznie wskazuje folder z Armą), potem ostatni krok, czyli najnowszy patch i możesz wbijać na serwery. Plusy jakie przemawiają za posiadaniem kompletu to przede wszystkim o wiele więcej serwerów do wyboru. Serwerów z gołym A2 lub OA jest mało... Spora większość modyfikacji też przeznaczona jest do... jak ja to nazwałem kompletu

Jeszcze jedna rzecz którą mam nadzieje Cię przekonać to nie dwie jak jest w gołym A2/OA... tylko cztery piękne mapy: Czarnoruś, Takistan, Utes i Zargabad... nie wiem czy nie przekręciłem nazwy tej ostatniej.