film animacja

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
whinters88
ID Steam:

film animacja

Post autor: whinters88 »

Witam,

Pisze z pytaniem, czy zgodziłby się ktoś pomóc mi, zrobić krótki film (cut scenka-wstęp przed Misją) o długości od 10 do 20 minut? :)
Film - Animacja ta miałaby działać na podstawowej wersji Arma II, bez dodatku Operation Arrowhead, a jedynym dodatkiem w postaci Addonu byłby Polskie Jednostki (Polish Army and Police 08-12-2010).

Wszystkich chętnych proszę o Pomoc, więcej szczegółów przedstawię osobom chętnym :)

Pozdrawiam
whinters88
ID Steam:

Re: film animacja

Post autor: whinters88 »

Dobrze, może przedstawię jakby to miało wyglądać, po co mi to i może znajdzie się ktoś kto pomoże :)

a wiec tak, jestem studentem ostatniego roku informatyki, zaproponowałem mojemu promotorowi taki temat pracy: Tworzenie Animacji oraz Filmów w grach komputerowych.
prawdopodobnie dostane ten temat do realizacji (choć dałem jeszcze parę innych tematów) ponieważ mój promotor bardzo lubi oglądać filmy.

Dlaczego Arma II? bo uważam ją za najlepszą i strasznie mnie wciąga już od paru lat a zaczęło się moja przygoda od Operation Flashpoint CWC + dodatki, przez Arma I do Arma II oraz Operation Flashpoint DR (to uważam, za jakieś nieporozumienie ):) wiem, że można w niej wiele zrobić (tu temat filmu).

Co do Filmu to widzę go tak:
jest poranek 6 rano: odprawa, są chwiejący się żołnierza (akcja zaczynałaby się od przybliżonej ręki dowódcy który wskazuje na żołnierzy i wzywa do wystąpienia) oni występują z szeregów na czoło, wszyscy się chwieją lub trzymają za głowy, wtedy dowódca pyta: Macie mi coś do powiedzenia? (oczywiście tu będę musiał nagrać głosy)
wtedy czas się cofa do zeszłego wieczora, gdy dowódca wyjeżdża do domu z jednostki zaczyna się wielka zabawa, tańce, wygłupy, pijaństwo, latanie samolotami, czołgami (w tle jakaś fajna muzyka) i tak do samego rana. I na sam koniec uśmiechnięta mina żołnierza po dobrej zabawie :D

Chodzi mi o to by ktoś mi pomógł w razie czego, w pisaniu skryptów, ustawianiu kamery oraz ogólnie.

zostawiam tu swój adres email: whinters@wp.pl mam nadzieje, że ktoś znajdzie się chętny, oczywiście jak wiecie butelka, powędruje do osoby co pomoże oraz nazwisko (lub nick) znajdzie się na liście podziękowań na końcu filmu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”