Prośba o pomoc

Problemy i porady nt instalacji gry

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fajerfax
ID Steam:

Prośba o pomoc

Post autor: Fajerfax »

Witam serdecznie, sprawa jest prosta. Zainstalowałem dzisiaj grę Arma 2, jednakże gdy ją uruchamiam wyskakuje mi komunikat: "Data file too short 'addons'\animals.pbo'. Expected 10263367 B , got 5276271 B".
Wygląda na to, że z całej gry mam uszkodzony jeden plik, który nazywa się "animals.pbo" i waży niespełna 10 mb. Czy mógłby ktoś dla mnie go wrzucić na jakiś serwer i podesłać mi link? Bardzo chciałbym wreszcie zagrać w tą grę, sporo czasu nosiłem się z kupnem, a teraz ile razy bym jej nie reinstallował dalej wyskakuje mi komunikat o błędzie w tym pliku :< Byłbym bardzo zobowiązany, dziękuję z góry.
Awatar użytkownika
Slawek
ID Steam: EC_Zadra
Numer GG: 11973988
Kontakt:

Re: Prośba o pomoc

Post autor: Slawek »

To jest pierwszy plik który się ujawnił, jak go podmienisz, to zazwyczaj wyskoczą następne.
Jeśli się nie uda według tego viewtopic to płyta do wymiany.
Obrazek..Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek Obrazek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - ArmaPL lub 212.91.26.150:7891
Tyran
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Tyran »

Kup oryginał lub sesja kopie z neta ,jeśli masz oryginał to najważniejszy jest oryginalny kluczyk.
Według mnie temat do zamknięcia :lol:
Awatar użytkownika
Fajerfax
ID Steam:

Slawek- Jesteś pewny? Próbowałem kopiować i wypakowywać wszystkie pliki bezpośrednio płyty i właśnie tylko przy tym animals.pbo wyskoczył mi następujący error: "Invalid Compressed data - unable to inflate "

Tyran- Niestety nie mam zamiaru kupować kolejnej płyty z grą Arma II :]
Zastanawiam się czy nie wysłać tego bądź pójść z reklamacją, ale obawiam się, że to może długo potrwać, a chciałbym już w nią zagrać.

Dlatego wciąż bym oponował za tym, aby ktoś mi mógł podesłać ten niewielki plik, jeśli będzie tak jak mówił Slawek i wysypią się następne no to trudno, będę kombinował z wymianą płyty, jednak gdyby podmiana jednego pliku rozwiązała cały problem bez stresowania się, to cieszyłbym się z tego faktu wyjątkowo bardzo.
Tyran
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Tyran »

Tak my ci wyślę oryginalny plik ,a potem zapuka do nas pan paragraf za rozpowszechnianie [oryginalnego oprogramowania]. :D
Awatar użytkownika
Fajerfax
ID Steam:

Nikt się nie musi dowiedzieć ;>
Żartuję.

W porządku, jeśli coś takiego uznawane jest za piractwo, to w takim razie przepraszam, ale jestem nieco zdesperowany, gdyż wiązałem nadzieję, że jednak sobie pogram.
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Tak, nie wolno ich (plików army) udostępniać (jeden z wielu przykładów, kiedy prawo działa na szkodę).
Przeczyść płytę / napęd (jeśli to wykonalne). Jeśli to nie pomoże spróbuj z innym napędem chociażby tylko dla tego pliku.
Jeśli to nie pomoże, to najprawdopodobniej trafiłeś na wadliwą płytę.
Możesz się też poprosić z twórcę gry http://forums.bistudio.com/forumdisplay.php?f=4 (najlepiej z moderatora Dwardena), o udostępnienie pliku (chyba kiedyś widziałem, że w ten sposób komuś pomogli).
Awatar użytkownika
Fajerfax
ID Steam:

Dziękuję, tak też zrobię. Mam nadzieję, że tym czy innym sposobem się uda :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja i uruchamianie”