Prośba o pomoc
Moderator: Inkwizytor
Prośba o pomoc
Witam serdecznie, sprawa jest prosta. Zainstalowałem dzisiaj grę Arma 2, jednakże gdy ją uruchamiam wyskakuje mi komunikat: "Data file too short 'addons'\animals.pbo'. Expected 10263367 B , got 5276271 B".
Wygląda na to, że z całej gry mam uszkodzony jeden plik, który nazywa się "animals.pbo" i waży niespełna 10 mb. Czy mógłby ktoś dla mnie go wrzucić na jakiś serwer i podesłać mi link? Bardzo chciałbym wreszcie zagrać w tą grę, sporo czasu nosiłem się z kupnem, a teraz ile razy bym jej nie reinstallował dalej wyskakuje mi komunikat o błędzie w tym pliku :< Byłbym bardzo zobowiązany, dziękuję z góry.
Wygląda na to, że z całej gry mam uszkodzony jeden plik, który nazywa się "animals.pbo" i waży niespełna 10 mb. Czy mógłby ktoś dla mnie go wrzucić na jakiś serwer i podesłać mi link? Bardzo chciałbym wreszcie zagrać w tą grę, sporo czasu nosiłem się z kupnem, a teraz ile razy bym jej nie reinstallował dalej wyskakuje mi komunikat o błędzie w tym pliku :< Byłbym bardzo zobowiązany, dziękuję z góry.
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Re: Prośba o pomoc
To jest pierwszy plik który się ujawnił, jak go podmienisz, to zazwyczaj wyskoczą następne.
Jeśli się nie uda według tego viewtopic to płyta do wymiany.
Jeśli się nie uda według tego viewtopic to płyta do wymiany.
Kup oryginał lub sesja kopie z neta ,jeśli masz oryginał to najważniejszy jest oryginalny kluczyk.
Według mnie temat do zamknięcia
Według mnie temat do zamknięcia

Slawek- Jesteś pewny? Próbowałem kopiować i wypakowywać wszystkie pliki bezpośrednio płyty i właśnie tylko przy tym animals.pbo wyskoczył mi następujący error: "Invalid Compressed data - unable to inflate "
Tyran- Niestety nie mam zamiaru kupować kolejnej płyty z grą Arma II :]
Zastanawiam się czy nie wysłać tego bądź pójść z reklamacją, ale obawiam się, że to może długo potrwać, a chciałbym już w nią zagrać.
Dlatego wciąż bym oponował za tym, aby ktoś mi mógł podesłać ten niewielki plik, jeśli będzie tak jak mówił Slawek i wysypią się następne no to trudno, będę kombinował z wymianą płyty, jednak gdyby podmiana jednego pliku rozwiązała cały problem bez stresowania się, to cieszyłbym się z tego faktu wyjątkowo bardzo.
Tyran- Niestety nie mam zamiaru kupować kolejnej płyty z grą Arma II :]
Zastanawiam się czy nie wysłać tego bądź pójść z reklamacją, ale obawiam się, że to może długo potrwać, a chciałbym już w nią zagrać.
Dlatego wciąż bym oponował za tym, aby ktoś mi mógł podesłać ten niewielki plik, jeśli będzie tak jak mówił Slawek i wysypią się następne no to trudno, będę kombinował z wymianą płyty, jednak gdyby podmiana jednego pliku rozwiązała cały problem bez stresowania się, to cieszyłbym się z tego faktu wyjątkowo bardzo.
Tak my ci wyślę oryginalny plik ,a potem zapuka do nas pan paragraf za rozpowszechnianie [oryginalnego oprogramowania]. 

Nikt się nie musi dowiedzieć ;>
Żartuję.
W porządku, jeśli coś takiego uznawane jest za piractwo, to w takim razie przepraszam, ale jestem nieco zdesperowany, gdyż wiązałem nadzieję, że jednak sobie pogram.
Żartuję.
W porządku, jeśli coś takiego uznawane jest za piractwo, to w takim razie przepraszam, ale jestem nieco zdesperowany, gdyż wiązałem nadzieję, że jednak sobie pogram.
Tak, nie wolno ich (plików army) udostępniać (jeden z wielu przykładów, kiedy prawo działa na szkodę).
Przeczyść płytę / napęd (jeśli to wykonalne). Jeśli to nie pomoże spróbuj z innym napędem chociażby tylko dla tego pliku.
Jeśli to nie pomoże, to najprawdopodobniej trafiłeś na wadliwą płytę.
Możesz się też poprosić z twórcę gry http://forums.bistudio.com/forumdisplay.php?f=4 (najlepiej z moderatora Dwardena), o udostępnienie pliku (chyba kiedyś widziałem, że w ten sposób komuś pomogli).
Przeczyść płytę / napęd (jeśli to wykonalne). Jeśli to nie pomoże spróbuj z innym napędem chociażby tylko dla tego pliku.
Jeśli to nie pomoże, to najprawdopodobniej trafiłeś na wadliwą płytę.
Możesz się też poprosić z twórcę gry http://forums.bistudio.com/forumdisplay.php?f=4 (najlepiej z moderatora Dwardena), o udostępnienie pliku (chyba kiedyś widziałem, że w ten sposób komuś pomogli).
Dziękuję, tak też zrobię. Mam nadzieję, że tym czy innym sposobem się uda