Lotniskowiec - Pomoc

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sieku12
ID Steam:
Numer GG: 2176786
ID gracza: 0

Lotniskowiec - Pomoc

Post autor: Sieku12 »

mam taki mały kłopot: ściągnąłem dodatek mando missle(missile) czy jakoś tak i te wyrzutnie itd ta cała obrona przeciwlotnicza lotniskowca i ok na Quen Elizabeth wszystko działa tak samo na Kuznietsow'ie ale na standardowym lotniskowcu z USA który stoi na Utes'i nie działa - standardowe postawione w modelu już przez autorów już w ogóle ale udało mi się wyczaić by wieżyczki (z minigunem) się obracały i strzelały do przeciwników "zachodu" ale za żadne skarby nie umiem zrobić by te wyrzutnie rakiet same znajdowały i ostrzeliwywały samoloty wroga - proszę o pomoc co i jak zrobić by było ok

P.S. na razie to wszystko mam ustawione na samym "dachu"/szczycie lotniskowca bo wieżyczki obracając się o kat 360* strzelały do znajdujących się na pokładzie lotniskowca samolotów/helikopterów/ludzi zabijając ich i jeśli by ktoś umiał to żeby powiedzieć/wytłumaczyć mi jak zrobić by wieżyczka mogła strzelać tylko o kat powiedzmy 90* w lewo i prawo od miejsca gdzie ją przodem ustawiłem (obrót w sumie 108* na boki - tak w skrócie)

przypomniało mi się jeszcze jedno: jak ustawić przedmiot z tego dodatku: tak jak inne skryptem get pos czy jakoś tak ze idzie coś dać wyżej niżej itd - próbuje i wszystko się da ale te lampy nie, bo chciałem je dać na lotniskowiec żeby ułatwić podchodzenie do lądowania, proszę bezzwłocznie o pomoc :)

P.S. nie chodzi mi o nic w stylu: "zrób tak i tak i będzie git" tylko dokładne wytłumaczenie co i jak gdyż na skryptach się nie znam albo stworzenie i podanie takiej misji z edytora żebym mógł tę lampę czy wyrzutnie przeciwlotniczą (rakiety) skopiować z "waszej" misji i wkleić do mojej i by działało :)

[EDIT] ok sprawa z lampami załatwiona - pozostaje kłopot z nieruchomymi wyrzutniami rakiet z "mando misle(missile)"
P.S. - jeśli pomogłem przyznaj punkt reputacji, Ciebie to nic nie kosztuje a innym tak wiele daje :)

Polecam (film YouTube)
Awatar użytkownika
Sieku12
ID Steam:
Numer GG: 2176786
ID gracza: 0

Re: Lotniskowiec - Pomoc

Post autor: Sieku12 »

już nie trzeba - oba kłopoty rozwiązane :)

P.S. gdyby komuś coś takiego sie przytrafiło to: gdy wpisujecie do "działka" by strzelało do wroga takie różne "kody" to w pewnym miejscu pisze _gun_ wystarczy zmienić na _sam_ i wkleić ten sam tekst do seasparrow'a aby i on walczył :) pozdro dla wszystkich
P.S. - jeśli pomogłem przyznaj punkt reputacji, Ciebie to nic nie kosztuje a innym tak wiele daje :)

Polecam (film YouTube)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”