P.S. na razie to wszystko mam ustawione na samym "dachu"/szczycie lotniskowca bo wieżyczki obracając się o kat 360* strzelały do znajdujących się na pokładzie lotniskowca samolotów/helikopterów/ludzi zabijając ich i jeśli by ktoś umiał to żeby powiedzieć/wytłumaczyć mi jak zrobić by wieżyczka mogła strzelać tylko o kat powiedzmy 90* w lewo i prawo od miejsca gdzie ją przodem ustawiłem (obrót w sumie 108* na boki - tak w skrócie)
przypomniało mi się jeszcze jedno: jak ustawić przedmiot z tego dodatku: tak jak inne skryptem get pos czy jakoś tak ze idzie coś dać wyżej niżej itd - próbuje i wszystko się da ale te lampy nie, bo chciałem je dać na lotniskowiec żeby ułatwić podchodzenie do lądowania, proszę bezzwłocznie o pomoc

P.S. nie chodzi mi o nic w stylu: "zrób tak i tak i będzie git" tylko dokładne wytłumaczenie co i jak gdyż na skryptach się nie znam albo stworzenie i podanie takiej misji z edytora żebym mógł tę lampę czy wyrzutnie przeciwlotniczą (rakiety) skopiować z "waszej" misji i wkleić do mojej i by działało

[EDIT] ok sprawa z lampami załatwiona - pozostaje kłopot z nieruchomymi wyrzutniami rakiet z "mando misle(missile)"