Wsparcie

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Karol_(PL)
ID Steam:
Numer GG: 15772047
ID gracza: 0

Wsparcie

Post autor: Karol_(PL) »

Hej!W ArmA II było coś takiego, że można było wezwać artylerie... nalot.... itp.W OA też to jest i zostało uproszczone, ale nie ma wsparcia helikoptera.Chodzi mi o Transport.Próbowałem użyć tego skryptu

Kod: Zaznacz cały

[["transport", "aerial_reconnaissance", "supply_drop", "tactical_airstrike", "artillery_barrage"], player] call BIS_SOM_addSupportRequestFunc; 
Niestety on nie działa.Czy ktoś zna jakiś inny skrypt na wezwanie helikoptera transportowego,który będzie działał w OA.(chodzi mi o takie wsparcie, gdzie helikopter przylatuje w wybrane miejsce na mapie i nas zabiera tam gdzie chcemy, tak jak to było w misji Manchatan).

Edit: Już wiem jak to zrobić.Testowałem ale...Transport nie działa.Wzywam UAV, przylatuje.Proszę o artylerie, to pociski zaraz spadają, ale jak wzywam Transport to nic nie przylatuje.Czekam i czekam ale nic ! Dlaczego tak się dzieje ?
boory
ID Steam:

Re: Wsparcie

Post autor: boory »

witam

podpinam się pod temat z pytaniem dotyczacym wsparcia:
po prawej stronie ekranu widoczne są ikony jakie wsparcie jest dostępne, istnieje skrót do jego wykorzystania czy trzeba "normalnie" przez menu rozkazów (łącznośc-itd....)?
dzięi i pozdrawiam fanów army
Awatar użytkownika
Artek3333
ID Steam:

Re: Wsparcie

Post autor: Artek3333 »

U mnie działa. Zaznaczam że mam Arme 2 zsynchronizowaną z dodatkiem, a ta komenda wywołuje tylko śmigłowiec UH-1Y którego w dodatku niema.
Komenda wygląda tak.

Kod: Zaznacz cały

[["transport"], player] call BIS_SOM_addSupportRequestFunc;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”