Nieskończony respawn jednostek i widoczne odliczanie
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Nieskończony respawn jednostek i widoczne odliczanie
Witam wszystkich! Jestem tutaj nowy, lecz w świecie OFP/ArmA siedzę od kilku ładnych lat i specjalizuje się głównie w missionmakingu i addonmakingu, ale lepiej przejdę więc do rzeczy. Pierwsze pytanie jakie chciałbym zadać, to jak zrobić nieskończony respawn dla danej frakcji. Nie chodzi mi o taki żeby jednostkom po zabiciu znikały ciała, bo to akurat wiem jak zrobić, ale mi akurat chodzi o to by te ciała zostawały. Wie ktoś jak to zrobić? Może coś trza dopisać do tej komendy ze znikającymi ciałami? Drugie pytanie tyczy się widocznego czasu odliczania w górę tzn. odliczanie wzwyż. Widziałem kiedyś tutaj taki temat, ale chyba oślepłem. Ktoś wie jak to wszystko co podałem zrobić?
Re: Nieskończony respawn jednostek i widoczne odliczanie
Nie rozumiem. Problem nazywasz "nieskończonym respawnem", a opisujesz usuwanie ciał.
Z tego co wiem, to żeby ciała się usuwały to musi być wykonane przynajmniej jedno z poniższych:
-wywałanie hideBody
-wywołanie deleteVehicle
-dodanie jednostki do garbage collectora: http://community.bistudio.com/wiki/Garbage_Collector
Jeśli nie masz żadnego z powyższych w swojej misji, a ciała nadal są usuwane, to pewnie w tle "chodzi" jakiś automatyczny garbage collector i chyba niewiele da się z tym zrobić
Z tego co wiem, to żeby ciała się usuwały to musi być wykonane przynajmniej jedno z poniższych:
-wywałanie hideBody
-wywołanie deleteVehicle
-dodanie jednostki do garbage collectora: http://community.bistudio.com/wiki/Garbage_Collector
Jeśli nie masz żadnego z powyższych w swojej misji, a ciała nadal są usuwane, to pewnie w tle "chodzi" jakiś automatyczny garbage collector i chyba niewiele da się z tym zrobić
Re: Nieskończony respawn jednostek i widoczne odliczanie
-=SpecNaz=- pisze:(...) Drugie pytanie tyczy się widocznego czasu odliczania w górę tzn. odliczanie wzwyż. Widziałem kiedyś tutaj taki temat, ale chyba oślepłem. Ktoś wie jak to wszystko co podałem zrobić?
viewtopic.php?f=65&t=3493