ACE 2 - Pytania o podstawy
Moderator: Inkwizytor
ACE 2 - Pytania o podstawy
Witam. To mój pierwszy post. Właśnie kupiłem Arme 2, lecz nie moge grać na żadnym serwerze. Już jestem na serwerze itp, wybieram drużyne i mnie wywala... Myśle że to wina braku ACE 2. Nie wiem natomiast jak go zainstalować. Przeszukałem forum i nic, więc prosze mnie nie odsyłać do innych tematów. Proszę o linki i jakiś poradnik jak zainstalować to całe ACE 2.
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
Re: ACE 2 - Pytania o podstawy
Witaj. Jest taki program "AddonSync2009"
Instalujesz go i po krótkiej konfiguracji będzie Tobie ściągał moda automatycznie w odpowiednie miejsce.
Szczegóły konfiguracji albo znajdziesz na forum, lub napisze jak będę w domu, albo ktoś inny poda
Instalujesz go i po krótkiej konfiguracji będzie Tobie ściągał moda automatycznie w odpowiednie miejsce.
Szczegóły konfiguracji albo znajdziesz na forum, lub napisze jak będę w domu, albo ktoś inny poda

ściągnąłem ale za cholere nie wiem co dalej 

- PROCIK
- ID Steam:
z pamięci nie napisze
Generalnie są podstawowe ustawienia, czyli ścieżka do gry Arma II, w tej zakładce raczej nic nie mieszaj, ta ścieżka powinna automatycznie się wypełnić, jak nie to wskaz samemu położenie folderu Army.
Potem wchodzisz w zakładkę serwerów i szukasz takieto "kellys heroes"
są dwa, jeden do ACE i drugi do innych modów.
dodajesz ten serwer do ulubionych i klikając na niego łączysz się z nim. Potem z lewej masz opcje "check addons??" wtedy powinno w tabeli na środku zrobić się czerwono
Po lewej pojawia się puste kwadraciki, z opisami "ACE, CBA, ACE....." zaznacz tikiem te kwadraty i kliknij download addons. jak juz wszystko sciagnie to zazwyczaj klikasz nad tabelka po lewej "delete extara files" wtedy usuwa pliki, które są nie potrzebne. I generalnie finito, teraz w Folderze Army masz kilka podfolderów np. @ACE, @CBA ....
Teraz odpalasz arme albo za pomocą startera z tego Addonsync albo robisz skrót na pulpicie dodajac linijke -mod=@ACE;@CBA ......... szczegółu tego skrótu napewno znajdziesz na forum.
Mam nadzieje, ze pomogłem

Generalnie są podstawowe ustawienia, czyli ścieżka do gry Arma II, w tej zakładce raczej nic nie mieszaj, ta ścieżka powinna automatycznie się wypełnić, jak nie to wskaz samemu położenie folderu Army.
Potem wchodzisz w zakładkę serwerów i szukasz takieto "kellys heroes"
są dwa, jeden do ACE i drugi do innych modów.
dodajesz ten serwer do ulubionych i klikając na niego łączysz się z nim. Potem z lewej masz opcje "check addons??" wtedy powinno w tabeli na środku zrobić się czerwono

Po lewej pojawia się puste kwadraciki, z opisami "ACE, CBA, ACE....." zaznacz tikiem te kwadraty i kliknij download addons. jak juz wszystko sciagnie to zazwyczaj klikasz nad tabelka po lewej "delete extara files" wtedy usuwa pliki, które są nie potrzebne. I generalnie finito, teraz w Folderze Army masz kilka podfolderów np. @ACE, @CBA ....
Teraz odpalasz arme albo za pomocą startera z tego Addonsync albo robisz skrót na pulpicie dodajac linijke -mod=@ACE;@CBA ......... szczegółu tego skrótu napewno znajdziesz na forum.
Mam nadzieje, ze pomogłem

Gdy klikam check for addons pisze: Please check your Arma(2) folder settings
If you did set your Arma(2) restart the application.
Nie wiem o co chodzi ?
If you did set your Arma(2) restart the application.
Nie wiem o co chodzi ?
- PROCIK
- ID Steam:
znasz angielski?
" Please check your ARMA(2) folder settings
If you did set your ARMA(2) restart the application."
"Proszę sprawdź ustawienia foldera ARMA 2
Jeżeli dodałeś ARME 2, zrestartuj aplikacje"
Po prostu w ustawieniach programu musisz sprawdzić, czy jest podana prawidłowa ścieżka do ARMA 2
" Please check your ARMA(2) folder settings
If you did set your ARMA(2) restart the application."
"Proszę sprawdź ustawienia foldera ARMA 2
Jeżeli dodałeś ARME 2, zrestartuj aplikacje"
Po prostu w ustawieniach programu musisz sprawdzić, czy jest podana prawidłowa ścieżka do ARMA 2
Zmieniam ustawienia,odświeżam i nic. Są dobre, na pewno. / uff, jakoś się udało. Dzięki za pomoc. Zauważyłem ze nie które po wciśnięciu download przy niektórych pisze extraction failed :/ Jak to naprawić, czy to nie przeszkadza w grze ?
- PROCIK
- ID Steam:
nie mam pojęcia czemu tak jest, zobaczę w domu jak to u mnie wygląda.
Na razie pojawiło się 13 takich plików. Nie wiem dlaczego jedne pliki w statusie mają OK,Finished,Extraction Faild ?
Niestety, pobrałem ace 2 i nic to nie dało... Nadal nie moge grać. Gdy wchodze na serwer wszystko ładnie się ładuje gdy nagle pisze Czekaj na hosta po czym wywala mnie do wyszukiwarki serwerów...
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Zobacz filmik o instalacji ACE2, sprawdź czy robisz wszystko tak samo.
http://www.youtube.com/watch?v=7Y23sie7 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=7Y23sie7 ... r_embedded