Mieczysław Moczar : Barwy Walki ( o partyzantach walczacych na terenie woj.świętokrzyskiego )
To tyle , nie widze zaninteresowania , wiec pisac na marne nie bede

Moderator: Inkwizytor
Polecam ksiazke :
Mieczysław Moczar
YacieK pisze: "Barwy Walki" Moczara ? Buahahahaha - to stek bzdur wyssanych z palca a mających pokazać jaki to z Moczara był partyzant. Od pierwszej - do ostatniej litery zakłamana propagandówka z PRL-u. Nie warta nic - poza wartością papieru na makulaturę. "Jaja kobyły*" Moczar kazał napisać tą ksiązkę w momencie próby zamachu na stołek genseka PZPR przy poparciu "partyzantów" ZBOWiD-u.
*- "Jaja kobyły" tak nazywano Moczara z racji że w większości przemówień i wystapień publicznych używał zwrotu " ja jako były partyzant"![]()
Firefly pisze: Wydaje mi sie, ze ten temat na tym forum jest zbedny i za wielkiego zainteresowania nim tu nie bedzie. Jesli koniecznie chcesz o tym dyskutowac to polecam odpowiednie do tego forum: http://forum.histmag.org/ znajdziesz tam napewno wiecej pasjonatow i fachowcow w interesujacej ciebie tematyce.
Jakby nie patrzec to forum dotyczy gry i tak ciezka tematyka jaka proponujesz jest w mojej opinii zbedna.