Wyzwalacz

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karol
ID Steam:
Numer GG: 15772047
ID gracza: 0

Wyzwalacz

Post autor: Karol »

Witam!Co zrobić abym mógł skorzystać z radia dopiero wtedy jak znajdę się w obrębie wyzwalacza ?
W czasie wywiadu dla CNN snajperowi grupy specjalnej zostało zadanie pytanie "Co czujesz, gdy strzelasz w terrorystę?"

Na zadane pytanie snajper wzruszył ramionami i odpowiedział: "Odrzut"
Awatar użytkownika
Karol
ID Steam:

Re: Wyzwalacz

Mam jeszcze 1 pytanko.Robię misję gdzie cywil napada na "Bank" (ja nim jestem), dwóch strażników go pilnuje (nie są w grupie, są cywilami) i chcę zrobić coś takiego, że po zabiciu ich zbiegli się żołnierze do punkty N. lub chcieli mnie zabić.
Czy jeżeli jestem cywilem i zabiję cywili staję się wrogiem ?Wiem, że na żołnierzy to działa.
W czasie wywiadu dla CNN snajperowi grupy specjalnej zostało zadanie pytanie "Co czujesz, gdy strzelasz w terrorystę?"

Awatar użytkownika
rapanui128pl
ID Steam:

Post autor: rapanui128pl »

Najpierw postaw jakiegoś z rosji połącz go z tobą zrób by był dowódcą i daj mu prawdopodobieństwo obecności zero. Nazwij tych cywilów (ochroniarzy) np. a1 i a2 postaw 2 wyzwalacze w każdemu daj aktywacja zachód i oś a50000 oś b50000 i w 1 wyzwalaczu w warunku daj

Kod: Zaznacz cały

!alive a1
a w drugim

Kod: Zaznacz cały

!alive a2
.
Potem postaw żołnierzy z piechoty morskiej daj im waypoint "ruszać do" koło nich i drugi "znajdź i zniszcz" na bank (nie wiem czy tak zadziała ale można spróbować dać im waypoint "zniszczyć" na ciebie) synchronizuj te 2 wyzwalacze z waypointem "ruszać do". Po zabiciu a1 i a2 żołnierze pójdą na bank. Powinno zadziałać nie próbowałem. :angel
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2010, 22:03 przez rapanui128pl, łącznie zmieniany 3 razy.
Gdy widzisz błysk jest już za późno
Awatar użytkownika
Karol
ID Steam:

Bardzo mi pomogłeś.Spróbuję tego później i dam znać.Naprawdę wielkie dzięki :dworship

ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”