Dobra, sytuacja jest taka:
Po respawnie gracz podchodzi do skrzynki i może przy pomocy addaction wybrać 10 specjalizacji swojej postaci. Problem w tym, że chciałbym, żeby gracz wybrał tylko jedną specjalizację i wtedy akcje "blokowały" się dla niego do czasu aż nie zginie i się nie zrespawnuje.
Jak to zrobić?
Blokowanie akcji
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Re: Blokowanie akcji
1. stwórz skrypt dodawania akcji, w którym po dodajesz akcję do globalnej tablicy akcji:
w skrypcie/ach, który zostanie uruchomiony z akcji usuń akcje:
no i po respawnie uruchamiasz 1. skrypt
Kod: Zaznacz cały
akcje = [];
akcja1 = player addAction ...
akcje = akcje + [akcja1];
...
akcjaN = player addAction ...
akcje = akcje + [akcjaN];
{ player removeAction _x; } forEach akcje;
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Dobra, tylko 2 sprawy, o których nie wspomniałem:
1. Akcje wszystkie otrzymuje skrzynka, na którą musi spojrzeć się gracz i z niej wziąć broń.
2. Walczą strony East i West, więc stosowanie "player" doda np. wyposażenie west zarówno west jak i east i vice versa. Czy jest jakiś sposób, bo próbowałem tak:
Ale wywala niepoprawną liczbę w wyrażeniu.
1. Akcje wszystkie otrzymuje skrzynka, na którą musi spojrzeć się gracz i z niej wziąć broń.
2. Walczą strony East i West, więc stosowanie "player" doda np. wyposażenie west zarówno west jak i east i vice versa. Czy jest jakiś sposób, bo próbowałem tak:
west_side = [westpl1,westpl2,westpl3,westpl4,westpl5,westpl6,westpl7,westpl8,westpl9,westpl10,westpl11,westpl12,westpl13,westpl14,westpl15,wzstpl16,westpl17,westpl18,westpl19,westpl20];
switch(side player) do {
case (west) : { costam };
case (east) : {costam innego};
};
cfog skończył się na kill'em all