Chcę aby w jednej z moich misji żołnierz (sterowany przez gracza) zaczynał by na "pace" GAZ'a-69 i mógł prowadzić ostrzał rosyjskich pojazdów podążających za GAZ'em .
Jednak attachto nie spełnia swojego zadania ponieważ żołnierz może obracać się o marne 10st.,nie może zmieniać broni i przeładowywać(a zależy mi na możliwości zmiany broni i korzystania z okienka akcji).Wiem ,że jest skrypt na strzelanie z UH1Y w trakcie lotu,jednak nie wiem jak zrobić coś takiego z samochodem.
I przy okazji-czy jest możliwe ,aby botom wydać rozkaz podążania za pojazdem?
Chodzi o taki mniej-więcej pościg.Ważne jest dla mnie również ,aby boty strzelały do samochodu z KM-ów zamontowanych na pick-upach(lub ewentualnie żeby wyglądało to tak jakby strzelały właśnie do samochodu) w czasie jazdy,a nie jak to zwykły robić ,gdy samochód stoi w miejscu.Próbowałem robić coś takiego,jednak nie wychodzi-albo boty stoją w miejscu i strzelają,albo po prostu jadą po trasie wyznaczonej przeze mnie.
Attach to i podążanie botów za wozem.
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
-
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Re: Attach to i podążanie botów za wozem.
http://www.armaholic.com/page.php?id=5891
Chyba coś takiego ci się przyda. Po prostu jeśli będzie inny pojazd to nieco zmodyfikujesz pozycję gracza względem pojazdu i będzie działało.
Chyba coś takiego ci się przyda. Po prostu jeśli będzie inny pojazd to nieco zmodyfikujesz pozycję gracza względem pojazdu i będzie działało.
Re: Attach to i podążanie botów za wozem.
Dzięki.Dorobię sobie skrypt na zmianę broni na wyrzutnię i będzie gites.
Wie ktoś jak zrobić ten "pościg"?(w sensie boty ustawić)
Wie ktoś jak zrobić ten "pościg"?(w sensie boty ustawić)