Korzystanie z TOW w HUmvee i gra się zawiesza
Moderator: Inkwizytor
Korzystanie z TOW w HUmvee i gra się zawiesza
Właściwie tak jak w temacie.
Wsiadam do Humvee z TOW, na stanowisku kierowcy jest wszystko w porządku, natomiast przy próbie zamiany stanowiska i skorzystania z TOW. Gra się wiesza, i wyrzuca mnie do Windowsa.
Problem nie dotyczy tylko mnie wczoraj kolegę wyrzuciło tak samo. Ale z kolei dwóch innych grających z TOW'a mogło skorzystać bez problemu.
Ktoś zetknął się z takim bugiem? Umie coś poradzić?
Korzystam z ACE 2
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
Wsiadam do Humvee z TOW, na stanowisku kierowcy jest wszystko w porządku, natomiast przy próbie zamiany stanowiska i skorzystania z TOW. Gra się wiesza, i wyrzuca mnie do Windowsa.
Problem nie dotyczy tylko mnie wczoraj kolegę wyrzuciło tak samo. Ale z kolei dwóch innych grających z TOW'a mogło skorzystać bez problemu.
Ktoś zetknął się z takim bugiem? Umie coś poradzić?
Korzystam z ACE 2
Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam
Lead, follow, or get the hell out of the way.....
Re: Korzystanie z TOW w HUmvee i gra się zawiesza
Mnie pomogło usunięcie extra files w Addon Syncu.
Hmmmmm, wczoraj też przeczytałem/usłyszałem że może to być wina niektórych save'ów, jakie dokonują się standardowo na dysku C w katalogu Moje dokumenty.
Anyway.
Możesz sprecyzować gdzie znajdują się te "extra files" z Addon Sync, po przegrzebałem katalogi z grą znalazłem coś co to przypomina ale nie wiem czy dokładnie to to.
Najlepsza byłaby ścieżka systemowa miałbym pewność że wywalam właściwie rzeczy.
Od siebie dodam jeszcze że problem w używaniem TOW, nie występuje przy graniu bez ACE'a
Pozdrawiam
Anyway.
Możesz sprecyzować gdzie znajdują się te "extra files" z Addon Sync, po przegrzebałem katalogi z grą znalazłem coś co to przypomina ale nie wiem czy dokładnie to to.
Najlepsza byłaby ścieżka systemowa miałbym pewność że wywalam właściwie rzeczy.
Od siebie dodam jeszcze że problem w używaniem TOW, nie występuje przy graniu bez ACE'a
Pozdrawiam
Murphy, czym robisz update ACE-a, six-updaterem, czy Yoma Addons Sync 2009? Jeśli tym drugim to na końcu każdej aktualizacji powinno pokazać się okno z pytaniem czy usunąć "extra files". Jeśli się nie pokazuje, to klikamy przycisk "Delete extra files"" i po sprawie.
Używam Six Updater'a także z proponowanego rozwiązania nic nie będzie 

No to zacznij używać Yomy, a skończą się twoje problemy. Używając tego programy masz jasny obraz tego co się dzieje przy aktualizacji, jak również duuużo dużo więcej.
Wygląda na to że po wczorajszym update ACE'a problem ustąpił, przynajmniej jeśli chodzi o tryb War3Front, i mogę w pełni cieszyć się funkcjonalnością TOW'a zamontowanego na Humvee, jeśli się będzie powtarzać trzeba będzie pewnie skorzystać z proponowanego rozwiązania.
- Argorden
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Koledzy mają racje,tak czy siak przysądź się na AddonSync2009 (http://www.armaholic.com/page.php?id=8219)