Tyran pisze:A u mnie hellfire leci pionowo w górę.
Tak się dzieje przy wyborze Loal, lub Lobl w zależności od ukształtowania terenu i odległości, a to w celu pominięcia przeszkód terenowych.
W "ACE" poziom trudności jeszcze podniesiono i trafienia definitywnie kończące się trafieniem jednym pociskiem są po prostu nieczęste.
Działanie jak po wielu próbach i radach waszych i w tej dyskusji zależne są w największym stopniu, jak stwierdziłem, od "poprawnej instalacji modu HUD jak i Mando misail w 2 modach" i to jest najważniejsze. Doszedłem do tego mozolnie uwzględniając wasze uwagi i spostrzeżenia, teraz wiem, że są to "ustrojstwa" dla twardych i cierpliwych uczestników ARMA 2 i to szczególnie w ACE. To po prostu realnie zbliżone działanie do rzeczywistości, a poziom zmusza do stosownia taktyki i walki symulując prawdziwe zachowania na polu walki. Tego przecież oczekujemy od ACE. nie jest to bowiem mod dla "strzelankowców"
Menu w Longbow Apache znajduje się po uruchomieniu silnika potem "lewym altem" radaru i hełmu, na wyświetlaczu "komputera pokładowego" po prawej stronie w oknie pilota, jest dobre i zrozumiale i w języku polskim. Trzeba po prostu "posiedzieć spisać i zastosować te wyjaśnienia" i zastosować. Powodzenia.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za udział w radach i dzielę się w podzięce z wami zdobytą na tym polu wiedzą.