"Synchronizacja" wyzwalaczy
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
"Synchronizacja" wyzwalaczy
Witam. Chciałbym aby wyzwalacz aktywował się wtedy, gdy w jego zasięgu będą jednostki wschodu i zachodu. Jak to zrobić? (próbowałem zsynchronizować wyzwalacze ale jest to niemożliwe
) Pozdrawiam!

Re: "Synchronizacja" wyzwalaczy
Może tak:
wykrywanie: ktokolwiek
warunek:
wykrywanie: ktokolwiek
warunek:
Kod: Zaznacz cały
(({side _x == west} count thislist) > 0) and (({side _x == east} count thislist) > 0)
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009, 21:07 przez kondor, łącznie zmieniany 2 razy.
Niestety nie działa, a okienko w którym zwykle jest zamieszczony rodzaj błędu, nie ma nic.
Kod: Zaznacz cały
(({side _x == west} count thislist) > 0) or (({side _x == east} count thislist) > 0)
cfog skończył się na kill'em all
Z postu templara nie wynika jednoznacznie, czy jednostki obu stron mają być jednocześnie w obrębie wyzwalacza, czy ma on być aktywowany gdy wejdzie w jego obręb jednostka jednej strony, a dopiero później jednostka drugiej strony.

Właśnie wynika: "gdy w jego zasięgu będą jednostki wschodu i zachodu" - powinno być "and" zamiast "or"Trance pisze:Z postu templara nie wynika jednoznacznie, czy jednostki obu stron mają być jednocześnie w obrębie wyzwalacza, czy ma on być aktywowany gdy wejdzie w jego obręb jednostka jednej strony, a dopiero później jednostka drugiej strony.
2 błędy zaliczyłem (przynajmniej)

"gdy w jego zasięgu będą jednostki wschodu i zachodu"
Nie jest napisane, że muszą być tam jednocześnie
Nie jest napisane, że muszą być tam jednocześnie

- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę nasz język - oba. Kondor ma racje, albo autor źle sformułował zdanie 

Teraz wszystko działa. Dzięki za pomoc.
a co różnica co chciał uzyskać, przecież napisałem co zrobić żeby uzyskać drugi wariant.
cfog skończył się na kill'em all