Czy Armaholic jest darmowy ?
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Czy Armaholic jest darmowy ?
Tak jak w temacie: czy mody na armaholicu są płatne ? Nie bijcie, lecz chciałbym sobie parę modów ściągnąć, aczkolwiek nie wiem czy bym nie musiał bulić.
Czeslaus = qq = Jaskier
Mianownik (kto ? co?) Jaskier
Dopełniacz (kogo ? czego ?) Jaskra
Celownik (komu ? czemu ?) Jaskrowi
Biernik (kogo ? co ?) Jaskra
Narzędnik ( z kim ? z czym ?) z Jaskrem
Miejscownik (o kim ? o czym ?) o Jaskrze
Wołacz (o !) Jaskrze !
Nie róbcie błędów wymawiając mój nick
Wołacz (o !) Jaskrze !

Re: Czy Armaholic jest darmowy ?
Jest darmowa w 100%. Ściągam pliki już od jakiegoś czasu i nic nie płace 

Jak pomogłem daj Pozytywa 
Dziękuje

Dziękuje

- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Same mody są darmowe, bo taki jest wymóg prawny 
A stronka też.

A stronka też.
A gdzie jest tak napisane?SaS TrooP pisze:Same mody są darmowe, bo taki jest wymóg prawny
- hryst
- ID Steam: hryst
- Kontakt:
w readme ściąganych plików zazwyczaj cos tam skrobną
*darmowe - brak opłat za pobranie
*darmowe - brak opłat za pobranie
You will be assimilated. Resistance is futile.
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|

Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
kondor pisze:A gdzie jest tak napisane?SaS TrooP pisze:Same mody są darmowe, bo taki jest wymóg prawny
http://community.bistudio.com/wiki/End_ ... BI's_Tools4. No Support: You acknowledge and agree that BI is providing you the Software free of charge in order to allow you creation of non-commercial content for BI's gaming products only and you agree to not commercially exploit any game content you may create using the Software without BI’s prior written permission.
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
To, że prawie wszystkie addony i inne rzeczy są darmowe (ze względu na wolę twórcy lub licencję programów tworzących addon) nie znaczy, że muszą.
Co podałeś, Matte, to wymóg darmowości rzeczy zrobionych za pomocą narzędzi BISu, a nie są one niezbędne do tworzenia. Addon/misję/cokolwiek mogę stworzyć w edytorze tekstu. Następnie mogę ją spakować np narzędziem Kegetysa i chcieć 47 euro za addon żółtego sześcianu.
Co podałeś, Matte, to wymóg darmowości rzeczy zrobionych za pomocą narzędzi BISu, a nie są one niezbędne do tworzenia. Addon/misję/cokolwiek mogę stworzyć w edytorze tekstu. Następnie mogę ją spakować np narzędziem Kegetysa i chcieć 47 euro za addon żółtego sześcianu.
kondor zadał dobre pytanie. Wielokrotnie miałem propozycje zrobienia addonu na zamówienie za kasę. Odmawiałem ale wiem że są tacy co tak robią. Istnieje nawet swoiste podziemie. Swego czasu było dość głośno o tym, a nawet na chwilę była dostępna strona takich "twórców". BIS w tym wypadku zadziałał bardzo szybko i została zamknięta - ale kto miał refleks to mógł zobaczyć jak wiele modeli pochodziło z tej "stajni".
Ad rem.
Co do portali takich jak armaholic.com czy armedassault.info to są całkowicie darmowe i pobieranie addonów z nich jest darmowe. Tak samo jak addony.
Ad rem.
Co do portali takich jak armaholic.com czy armedassault.info to są całkowicie darmowe i pobieranie addonów z nich jest darmowe. Tak samo jak addony.

- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
Z tego co wiem to nie możesz robić czegoś na bazie jakiejś gry lub na jej silniku i czerpać na tym kase, puki nie wykupisz praw do gry lub jej silnika. A przynajmniej ja to tak rozumiem.
Była za to rozróba czy Gry Online są legalne czy też nie, bo musisz wysłać SMSa za demo czy pacza. Otóż ten nędzny portal jest legalny, bo sam patch/demo jest darmowe, ale ty płacisz za transfer lub dostep do serwera, a więc za serwer, a nie to co ściągasz.
Była za to rozróba czy Gry Online są legalne czy też nie, bo musisz wysłać SMSa za demo czy pacza. Otóż ten nędzny portal jest legalny, bo sam patch/demo jest darmowe, ale ty płacisz za transfer lub dostep do serwera, a więc za serwer, a nie to co ściągasz.
Nie można generalizować - to zależy od licencji konkretnej gry (chyba, że państwo lub jakieś EWG nie zarządzi inaczej). Co nie jest zabronione, to jest dozwolone.SaS TrooP pisze:Z tego co wiem to nie możesz robić czegoś na bazie jakiejś gry lub na jej silniku i czerpać na tym kase, puki nie wykupisz praw do gry lub jej silnika. A przynajmniej ja to tak rozumiem.
Nie czytałem EULA Army2, więc o tej grze się nie wypowiadam, ale wątpię, żeby opatentowali/olicencjonowali format pbo, sqm itd, żebym sobie nie mógł tworzyć do celów zarobkowych jakichś tam plików, które akurat przypadkiem działają jako addon w Armie2.
Dzięki za pomoc
No to pora wzbogacić się o parę scenariuszy czy modeli 

Czeslaus = qq = Jaskier
Wołacz (o !) Jaskrze !