Mam stworzone 2 zmienne, które aktywują się gdy teren jest czysty. COś jak o to, o co ostatnio się pytałem, więc:
Kod: Zaznacz cały
Init:
zmiennaA=false
zmiennaB=false
Jak je razem połączyć?
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Init:
zmiennaA=false
zmiennaB=false
Tyle, ze A2 wymaga deklaracji zmiennej przed jej użyciem. Z resztą to winien być nawyk. ;]Maćko pisze:jeśli wyzwalacz ma się aktywować np. gdy obszar wyzwalacza będzie wyczyszczony z jednostek wschodu to trzeba zrobić wschód (czy jak tam w edytorze jest?) nieobecny, a w warunku:this and zmiennaA and zmiennaB i musi działać
a tak właściwie to nie musisz dawać w init że zmienna jest false, bo domyślna wartość jest false.
Zrobiłem już z 10 misji w A2 (własnego użytku; nie wydane) robione starym sposobem - wszystko działa jak należy.Matte pisze:Tyle, ze A2 wymaga deklaracji zmiennej przed jej użyciem. Z resztą to winien być nawyk. ;]
ZmiennaA=true && zmiennaB=true
http://www.arma2.com/comref/comref.html pisze:Variables
Variables have to be inicialized before being used. When any uninitialized variable is detected in any expression, the whole expression results nil (an undefined value). When an undefined value is encountered in a field where a boolean value is expected, it is converted to false. Variables may be unitialized by assigning it the nil value. This effectively destroys the variable as if it never existed.