Czy są jakieś mody które urealniają AI? Starusieńkie Operation Flashpoint miał superową AI (nie super celną, ale i nie ślepą - no i jeszcze można się było jako tako do niej skradać), a tutaj w Arma i Arma 2 to jakiś tragiczny regres

Dodatkowo czasem jak przesiadam AI miejscami w pojeździe to AI albo nie strzela gdy jej każę, albo nie jedzie gdzie jej każę.
AI operujące wieżyczką robi sobie samowolkę i rzadko kiedy celuje w to co mu nakażę (gdy jestem dowódcą), a gdy jadę jako dowódca na otwartym włazie to te debile też mają otwarte włazy co sprawia, że strzelec nie może poruszać wieżyczką przez co nie mogę sobie robić tego co lubiałem w OPF1 - stanąć sobie na jakiejś górce, otworzyć właz, posłać resztę czołgów do walki a samemu z doskonałą widocznością walić z daleka działem głównym. Znowu regres w porównaniu z OPF1.
Komedy dowódcy (lewo/prawo/naprzód) też są wykonywane jakby za kierownicą siedział osioł z wodogłowiem (byle krzaczek często sprawia, ze AI głupieje zamiast zaufać mi i go rozjechać).
Cała frajda z moje ulubionej specjalizacji w OPF (dowódca pojazdu naziemnego) uleciała w pizdu

BTW czy w kampanii podczas misji podobnych do trybu warfare (np. Złe ziemie lub psy wojny) można tworzyć nowe oddziały (te duże z pod Ctrl+space) z własnymi dowódcami, czy tylko można uzupełniać stan osobowy istniejących?