ARMA 2, multiplayer again...
Moderator: Inkwizytor
ARMA 2, multiplayer again...
Witam, witam, 'rozkoszuję' się póki co chyba samym pudełkiem od zeszłego weekendu, bo kiedy zobaczyłem momentami genialne AI w singleplay'u to umarłem. Próbowałem multi i teraz zachodzę w głowę: Co jest nie tak, jeśli bez problemów wbijam na serwer, gra chodzi nawet płynnie, mod Warfare jakiśtam (tak, tak póki co jestem jeszcze noobem... ale pierwszy krok to przyznac się do problemu
) kupuję sobie elegancko całą drużynę, ciężarówkę do transportu, jest kozacko i nagle w pewnym momencie włącza się cudowny czarny ekran z napisem 'Odbieranie' no, przywykłem do niego w single'u i przy wchodzeniu na serwer też, ale potem w środku gry wyskakuje w losowych niemalże momentach raz po kilku, raz po kilkunastu minutach i kicha. Miga sobie czasem, ale cały czas praktycznie tylko to cholerne 'Odbieranie...' W czym rzecz? Z tego, co czytałem tutaj i nie wiem, czy dobrze kojarzę, było coś o mapach... Że trzeba samemu ściągac...? Może to to?

Re: ARMA 2, multiplayer again...
Mapa się ściąga przy starcie misji, więc to nie to.
Jakiego masz kompa?
Jakiego masz kompa?

- krzysiek kieć
- ID Steam:
- ID gracza: 301316
Nie jestem żadnym znawcą od razu zaznaczam, ale gdzieś wyczytałem, że przy wysokich ustawieniach widoczności, jeśli gra wykryje, że grafika zaczyna się "chaczyć" to automatycznie zmniejsza jakość ustawień bodajże obiektów (a jak nie to terenu). Przypuszczam, że u Ciebie taka sytuacja występuje, a przy zmianie ustawień w/w elementu gra musi te zmiany "zczytać" (z tąd ekran "Odbieranie").
Terroryzm to choroba. Poznajcie doktora. Specnaz ostrzega! Branie zakładników szkodzi zdrowiu. спецназ МВД "Витязь" 

Możliwe, sprawdzę co ze zmianą ustawień, a co do kompa to:
XP Home, SP2
Intel Core 2 Duo E6550 @ 2.33Ghz
1.87 Ghz, 2.00GB RAM
w każdym razie dzięki, sprawdzę na razie jak ta odległośc...
XP Home, SP2
Intel Core 2 Duo E6550 @ 2.33Ghz
1.87 Ghz, 2.00GB RAM
w każdym razie dzięki, sprawdzę na razie jak ta odległośc...

Mhm... to albo podkręcę, albo pojadę jakoś na minimalnych detalach...
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Jaka karta graficzna (dokładnie).
I na jakich ustawieniach grasz (jakoś tekstur i pamięc wideo).
I na jakich ustawieniach grasz (jakoś tekstur i pamięc wideo).
Wcale nie jest taki słabySaS TrooP pisze:Komp troszkę za słaby jest.

- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Jak na warunki Army jest słaby 
Niemal taki jak mój stary.

Niemal taki jak mój stary.
ATI Radeon HD 3800 Series, to jest chyba 512-tka...
Ale jak potrzeba jakichś konkretnych informacji, a ja się specjalnie nie wyznaję, to tutaj chyba jest opisana dokładnie http://ati.amd.com/products/Radeonhd3800/specs.html
A ustawienia zjechałem chyba do normalnych, albo niskich właściwie wszystko, zasięg widoczności minimum
Ale jak potrzeba jakichś konkretnych informacji, a ja się specjalnie nie wyznaję, to tutaj chyba jest opisana dokładnie http://ati.amd.com/products/Radeonhd3800/specs.html
A ustawienia zjechałem chyba do normalnych, albo niskich właściwie wszystko, zasięg widoczności minimum
Core2Duo E6550 (2.33GHz)
4GB RAM
NVidia 9800 GTX+ (512MB)
Winda 7 (Build 7600)
Gram na wysokich detalach i nie narzekam.
Nie mam przycięć grafiki w multi.
Tak czy inaczej myślę, że mam sprzęt na styk do ARMA2 i przydało by się już coś zmienić
Pozdrawiam
4GB RAM
NVidia 9800 GTX+ (512MB)
Winda 7 (Build 7600)
Gram na wysokich detalach i nie narzekam.
Nie mam przycięć grafiki w multi.
Tak czy inaczej myślę, że mam sprzęt na styk do ARMA2 i przydało by się już coś zmienić

Pozdrawiam