Jest to mój pierwszy post i chciałbym się z Wami wszystkimi przywitać.
Gram w ARME II od miesiąca ale ciągle męczy mnie kilka pytań.
1.Jak znaleźć coopa na kampanii? Grałem na wielu serwerach ale znalezienie takiej gry jest dla mnie niemożliwe.
2.Czy da się cofać samolotami? W szczególności C-130.
3.Czy jest jakiś niezawodny sposób na wejście do Su 27?
4.Jak będąc commanderem kazać wejść do pojazdu? Nie znoszę dowodzenia waypointami. Cele, zadania i misje byłyby lepsze(tak się chyba w r army dowodzi).
Pare pytań
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
- ID gracza: 1756
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: Pare pytań
W sensie, że server z takimi misjami? Nie znajdziesz, ale tu na forum się ogłaszali chętni do gry w kampanię via MP, musisz po prostu znaleźć sobie kumpli na coopa1.Jak znaleźć coopa na kampanii? Grałem na wielu serwerach ale znalezienie takiej gry jest dla mnie niemożliwe.
Nie da.2.Czy da się cofać samolotami? W szczególności C-130.
No... podejść, wybrać akcję z menu i nacisnąć akceptację wyboru z menu kontekstowego?3.Czy jest jakiś niezawodny sposób na wejście do Su 27?

Nieprecyzyjne, jak reszta... weź nie każ nam zgadywać co autor miał na myśli.4.Jak będąc commanderem kazać wejść do pojazdu? Nie znoszę dowodzenia waypointami. Cele, zadania i misje byłyby lepsze(tak się chyba w r army dowodzi).
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
-
- ID Steam:
- ID gracza: 1756
3. No, gdy podchodzę to mogę kliknąć tylko wyposażenie. Jedynym wyjściem dla mnie jest włączenie menu wcześniej dopiero podejście. Strasznie wnerwiające.
4.Chodzi mi o to, że jak np. kazać drużynie piechoty wejść do C130. Przeszedłem ten totourial od high command, ale wciąż nie wiem jak to zrobić.
4.Chodzi mi o to, że jak np. kazać drużynie piechoty wejść do C130. Przeszedłem ten totourial od high command, ale wciąż nie wiem jak to zrobić.
Pojazd musi być odblokowany aby do niego wejść, ustawia się to w edytorze i trzeba podejść od strony kabiny, jak nie z jednej strony to spróbować z drugiej. Jeśli chodzi o grupę, to trzeba zaznaczyć wszystkich klawiszem (~`) i celując na C-130 wybrać rolą myszki opcję wsiadać.