Jezyk w Windowsie Vista
Moderator: Inkwizytor
Jezyk w Windowsie Vista
Witam. Zainstalowalem wersje English Windowsa Vista i nie mam mozliwosci pisania polskich znakow. Wie ktos moze co zrobic, zeby aktywowac polskie znaki?

Re: Jezyk w Windowsie Vista
W Windows Uptade ściagnij jezyk polski nastepnie zmien język systemu i tyle.
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Zmień w opcjach regionalnych (chyba) ustawienia klawiatury na "Polski Programisty" lub w wersji eng/; "Polish programers"
Problem w tym, ze to nie bardzo chce dzialac. Zmienilem ten jezyk na jezyk programisty i dalej pisac polskich znakow nie moge. Poza tym nie wiem dlaczego, ale co chwile musze wciskac kombinacje Shift + Alt bo przestawiaja mi sie literki Y i Z (tzn zamieniaja sie jakby miejscami), co jest uciazliwe...

Podwojny Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X
EDIT: Ale na laptopie ten sam problem a tutaj GeForce
EDIT: Ale na laptopie ten sam problem a tutaj GeForce

Nie jestem pewien ale chyba masz kłopoty właśnie przez to. Nie wiem czy tylko czy akurat Twój model jest za to odpowiedzialny. Część kart z serii "Radeon"powoduje takie błędy przy języku polskim. Brakujące ogonki w polskich znakach czy samo przełączanie się z języka programisty. Z tym ze działo się to pod XP - więc to tylko gdybanie czy rozrabiają też pod Viśtą 
Z drugiej strony - jeżeli Gforce też Ci tak robi - chyba trzeba by "posprzątać" i zainstalować system na nowo.

Z drugiej strony - jeżeli Gforce też Ci tak robi - chyba trzeba by "posprzątać" i zainstalować system na nowo.

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Yac, może mieć racje - jeśli masz zainstalowany panel catalyst to go usuń. U mnie na przykład jego hotkeye blokowały kilka PL znaków, ale nie wszystkie (nie działały ć,ą,ł).
A to problem Catalysta znam i to nie to. A przeinstalowywac systemu nie ma sensu, bo wczoraj go instalowalem i jest zupelnie czysciutki.

Ghosta trzeba robić ;p
A tak na poważnie to nie musi być problem z catalystami (na lapku mam "PUME" czyli 2 karty 3200 i 3650) i owszem ucina mi ć ale z niczym innym nie ma problemu.
na kompie stacionarnym tez byl radek 4850 gigabyte i wszyscy narzekali ale problemów nie było...
A nie wystarczy zrobić tak jak ja robie na viście (bo mi nie chce nigdy instalować d3dx_39.dll czy jakoś tak) to poprostu z internetu to dociągam...
Możliwe że tak samo trzeba z tymi znakami xD
A tak na poważnie to nie musi być problem z catalystami (na lapku mam "PUME" czyli 2 karty 3200 i 3650) i owszem ucina mi ć ale z niczym innym nie ma problemu.
na kompie stacionarnym tez byl radek 4850 gigabyte i wszyscy narzekali ale problemów nie było...
A nie wystarczy zrobić tak jak ja robie na viście (bo mi nie chce nigdy instalować d3dx_39.dll czy jakoś tak) to poprostu z internetu to dociągam...
Możliwe że tak samo trzeba z tymi znakami xD

Arma II najlepsza ;]