ufoman pisze:Przyznam Pit, ze mnie ostro zaskoczyłeś ta ankieta... W ogóle podejmowanie tego tematu w grze jaka jest ARMA jest bez sensu bo czegoś takiego jak "kampienie" nie ma.
Poprawiłem na polskie znaki i dokładam swój brzuszek do Ufoka

, ale ... ankieta jak i pytanie jest jak najbardziej zasadna. Pytanie ma głębsze podłoże, niż się wydaje

.
Częstokroć towarzycho uważa, że kampa (wzięta z kanterstrajka) to ciapa. Wykonanie zadania z bebechami przeciwnika wiszącymi na lufie, lub też z ich brakiem, jest głównym założeniem tej gry. Tu liczenie fragów kompletnie znaczenia nie ma, chyba, że chodzi o czystą popisówę

.
Dla mnie powstanie map w stylu CS do OFP czy Army, w którejkolwiek wersji, jest podyktowane drobnymi przepychankami dobrze znających się kolegów, chcących się wybić ponad przeciętność ... czymś tam. Gloryfikacja "rambizmu" jest według mnie czystym kretynizmem w takiej rozgrywce jak OFP czy arma. Również kretynizmem jest dla mnie każda z map berzerk, czy inna tego typu, grana na otwartych serwerach. Zgrany zespół zawsze będzie ćwiartował niezorganizowaną grupę na plasterki. Chodzi o plasterki pokonanych?
Poza tym "złe" kampienie i OFP czy arma ... przypomina mi się skaczący snajper z kanterstrajka

. Te słodkie mity o szczelaniu celnym w biegu full auto

.
CS to fajowa i dynamiczna gra, służąca do wejścia ... "przyfajnowania" i wyjścia. Niektórzy, ci z zaparciem, mają klany.