[demo] misje
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
- frey
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
[demo] misje
Witam, piszę tutaj bo być może ktoś z Was wie w jaki sposób można wykonać bardziej "nietypowe" misje w demie arma 2. Jak wiadomo w demie da się zrobić DM, TDM albo misję w której trzeba oczyścić dany obszar z przeciwników aby wygrać, a jedyna możliwość modyfikacji tej misji to dodanie paru pojazdów, jednostek lub obiektów i zmiana miejsca ataku. Grając sobie ostatnio w demo wpadłem na serwer gdzie właśnie są te "nietypowe" misje, czyli np celem zamiast oczyszczenie wioski jest zabicie oficera, gracze na starcie są np w lecącym helikopterze, lub zamiast amerykanami można grać rosjanami 

- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- Kontakt:
Re: [demo] misje
Być może ktoś ma pełne ArmA II i wykonał na nim misje dla dema; bądź udało mu się zasejwować misję z edytora, ale na to już nie mam pomysłu jak...
Generalnie: Nie da się.
Generalnie: Nie da się.
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
- frey
- ID Steam:
- Kontakt:
a może da się to jakoś zmienić edytując misje znajdującą się w moich dokumentach poprzez word pada?
Sa tam tylko pliki wejsciowe do prawdziwych generatorów misji, ukrytych gdzies w addonach.
- frey
- ID Steam:
- Kontakt:
eh czyli rozumiem że dupa z tego : (
jedyne co da się tam zmienić to typ jednostki, można też usunąć BMP i jeep'a co w sumie jest nawet przydatne gdy się chce zrobić misje bez żadnych pojazdów
/edit
co trzeba zrobić aby jednostka na starcie ginęła? gdzieś na forum ktoś pytał jak to zrobić i ktoś napisał odpowiedź ale nie mogę tego znaleźć... jestem ciekawy czy dało by się to dopisać edytując misje word padem
tak to chociaż można by było podnieść bron
jedyne co da się tam zmienić to typ jednostki, można też usunąć BMP i jeep'a co w sumie jest nawet przydatne gdy się chce zrobić misje bez żadnych pojazdów

/edit
co trzeba zrobić aby jednostka na starcie ginęła? gdzieś na forum ktoś pytał jak to zrobić i ktoś napisał odpowiedź ale nie mogę tego znaleźć... jestem ciekawy czy dało by się to dopisać edytując misje word padem
Kod: Zaznacz cały
class Unit22
{
position[]={3737.8508,139.99857,38.573227};
angle=-197.26997;
side="WEST";
type="USMC_SoldierS";
count=1;
class Waypoints
{
};
tak to chociaż można by było podnieść bron
- frey
- ID Steam:
- Kontakt:
niestety nie działa : ( trudno chyba się nie dowiem jak tamten ktoś zrobił takie misje do dema, dzięki za pomoc : )
btw. zalazłem inny sposób na to, może nie za super ale działa, ustawiam jakiś pojazd na minach a obok stawiam ludzi. No i proszę mamy ciała i można podnieść broń
btw. zalazłem inny sposób na to, może nie za super ale działa, ustawiam jakiś pojazd na minach a obok stawiam ludzi. No i proszę mamy ciała i można podnieść broń

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Dowiesz sięfrey pisze:niestety nie działa : ( trudno chyba się nie dowiem jak tamten ktoś zrobił takie misje do dema, dzięki za pomoc : )

Otóż addony z dema można wsadzić do addonów pełnej wersji - w tym przypadku mówimy o wyspie (Czarnoruś Lite), no i w pełnej wersji nie mamy żadnych ograniczeń edycji misji, więc wstawiamy jednostki (tu, akurat trzeba wiedzieć które jednostki są w pełnej jak i w demie). Zapisujemy i przenosimy misje do folderu misji dema.
- frey
- ID Steam:
- Kontakt:
a więc powiadasz żę się da :)
przyznaje się że mam też wersję gry nie do końca oryginalną którą pobrałem w celu sprawdzenia jak śmiga na kompie w czasach jak jeszcze dema nie było :P oczywiście w planach mam zakup pełnej wersji ® Używam visty, a ta nie do końca oryginalna wersja działa tylko na xp, na szczęście mam 2 windowsy więc może się pobawię i dam znać co z tego wyszło. Dzięki za pomoc, planowałem wywalić pirata bo nie gram w niego, no i by było po misjach :P bezsensowne jest przechodzenie na innego windowsa na którym nie mam neta i dźwięku po to żeby pograć w tą grę.
zapewne przy moich zdolnościach nic z tego nie wyjdzie ale warto spróbować.
/edit
Wielkie dzięki!! :D działa ! Kocham Cie ! :D
przyznaje się że mam też wersję gry nie do końca oryginalną którą pobrałem w celu sprawdzenia jak śmiga na kompie w czasach jak jeszcze dema nie było :P oczywiście w planach mam zakup pełnej wersji ® Używam visty, a ta nie do końca oryginalna wersja działa tylko na xp, na szczęście mam 2 windowsy więc może się pobawię i dam znać co z tego wyszło. Dzięki za pomoc, planowałem wywalić pirata bo nie gram w niego, no i by było po misjach :P bezsensowne jest przechodzenie na innego windowsa na którym nie mam neta i dźwięku po to żeby pograć w tą grę.
zapewne przy moich zdolnościach nic z tego nie wyjdzie ale warto spróbować.
/edit
Wielkie dzięki!! :D działa ! Kocham Cie ! :D