Problem z BFem 2

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Problem z BFem 2

Post autor: SaS TrooP »

Zauważyłem ciekawy problem z Battlefield'em 2. Gdy gram sobie na jakimkolwiek modzie i jakimkolwiek serverze, po paru minutach wywala mnie błąd Punkbustera, że niby
Corrupted File/Memory
Mam orygilnalną gre, czitów oczywiście nie dotykałem, PB zupdejtowany do najnowszej wersji. Ktoś się kiedyś z tym spotkał?
Awatar użytkownika
Stilgar
ID Steam:

Re: Problem z BFem 2

Post autor: Stilgar »

Tak zdarza się , musisz do tego przywyknąć.
ObrazekObrazekObrazek
All right, the are on our left, they're on our right, they're in front of us, they're behind us...they can't get away this time!"
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:
Numer GG: 8964303

Post autor: Havker »

wyłacz PB i graj na serwerach bez pb
Obrazek
"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

1. Zdarza się to na każdym serverze.
2. Bez PB prawie nikt nie gra.
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:

Powiem Ci,ze tez gralem w project reality i nie pamietam zebym mial takie problemy. Problem taki moze się pojawiać jeżeli korzystasz z cracka pamietam, że niektórzy zeby nie wkładać za każdym razem płytki korzystali z no-cd cracka i skarzyli sie na cos podobnego. Zakładam, że gre masz orginalną. Problem może się również pojawiać jeżeli korzystasz z frapsa- nie musisz nagrywac wystarczy ze program jest odpalony a błędy beda wyskakiwać. No i ostatnie co przychodzi mi do glowy to czy w trakcie instalacji gry nie wyskakują jakies błędy. Jeżeli tak to masz przyczynę.
Obrazek
"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
Awatar użytkownika
Stilgar
ID Steam:

Post autor: Stilgar »

Havker ,uruchamiam PR-a z płytki i też miałem takie błędy dodatkowo nie mam fraps-a.
ObrazekObrazekObrazek
All right, the are on our left, they're on our right, they're in front of us, they're behind us...they can't get away this time!"
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Mam full oryginał, żadnego grzebania. Problem zaczął się pojawiać jakieś 2/3 tygodnie temu. Nie potrafię połączyć go z jakimś wydarzeniem na komputerze, które nastąpiło.
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:

Updatowałeś ręcznie PunkBastera ?
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Programem PB Setup
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:

Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło, ale można było ręcznie updatować pb. Trzeba tylko 1 plik chyba podmienić. Miałem kiedys taki motyw ze po ktoryms patchu rozłączało mnie z serwerem i wywalało komunikat o problemie z klientem PB i wtedy pomagało tylko ręczne updatowanie PB. Spróbuj nic nie tracisz.

PunkBuster (BF2) Security Files
The following files are only needed if your PunkBuster doesn't update by itself. Right click the appropriate link below and choose "save as" to your "pb" folder - make sure the file you save is saved with the filename shown below.
http://www.evenbalance.com/downloads/bf2/pbsec.htm <- link do pliku (zapisz element docelowy jako)
Obrazek
Awatar użytkownika
TwiX
ID Steam:
Numer GG: 5743203
Kontakt:

Post autor: TwiX »

Witam, jeśli masz nadal ten problem ściągnij:
wybierz sobie wersje do twojego sys. np. XP, lub Vista itp.
http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php

Odpal plik ściągnięty z tego linku co dałem potem klikasz w "Add a Game" z roletki wybierasz Battlefield 2 a następnie klikasz "Check For Update" Rozpocznie ci się ściąganie paru małych plików i po krótkim czasie się automatycznie zakończy i wtedy masz już PB OK

Gram w batla około 2 lata i to zawsze działało

PS. moim zdaniem to głupota mieć oryginał i grać na NIE zabezpieczonych serverach :ohno
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”