Do ściągnięcia z: http://www.aszeq.republika.pl/seagull.zip
1. Wymagania i instalacja
Misja "Strzelanina do mew" jest typu Single Player i jest przeznaczona dla ArmA: Armed Assault w wersji najmniej 1.02. Misja nie wymaga żadnych dodatków, jest po polsku. Aby zainstalować misję wystarczy tyko przekopiować plik "seagull.pbo" do podfolderu "\Missions\" folderu ArmA. Misja pojawi się w spisie misji pojedynczych.
2. Opis
Moja pierwsza misja popełniona w ArmA. Męczyłem się nad nią kilka dni, a następne miałem zabawę alby ją skończyć

Ze względu na to, że to moja pierwsza 'produkcja', to proszę o wyrozumiałość. Niemniej sprawiłoby mi radość, gdyby i Wam się zechciało ją troche pomęczyć. Prosze nie wypakowywać/podglądać od razu .pbo, bo to zabija radość grania i zaskoczenie w trakcie misji.
Stopień trudności oceniam na dość wysoki. Przyjdzie się zmierzyć z trzema plutonami dobrze wyszkolonych sowietów i ich śmigłowcami szturmowymi, i nie tylko. Proponuje nie opuszczać stanowiska na balkonie, gdzie przebiegała warta. To dobra kryjówka i daje przewagę taktyczną oraz osłonę. Na otwartej przestrzeni, szczególnie na początku misji walka jest bardzo chaotyczna i śmierć jest wszędzie (z dużym prawdopodobieństwem można oberwać od swoich).
3. Porady i spoiler
Postaraj się wystrzelać desanty podczas przyziemienia śmigłowców wroga, choć może to być trudne, bo śmigłowce czasami lądują za budynkami (celowe).
Zawsze jednak można w takie miejsce podrzucić granat. Albo dobrze wymierzony strzał z LAWA (zbrojownia w odprawie) w sąsiadujące beczki zmiecie nie tylko jeden śmigłowiec wroga, a kto wie co jeszcze...
Jeśli będziesz miał dużo szczęścia to przypadek sprawi, że jeden ze śmigłowieców wroga w raz z jego desantem zostanie zestrzelony.
Uważaj na nadlatującego Hueya, na jego pokładzie znajdują się świetnie wyszkoleni komandosi, którzy chętnie dołączą do drużyny i zabiorą ze sobą do grobu wielu sowietów - o ile uda im się przeżyć lądowanie.
Jeśli uda Ci się dotrzeć na pas startowy, aby wysłać kod alarmowy do lotniskowca to śmigłowce wroga czeka niespodzianka. Jeśli podczas wysyłania komunikatu będziesz ostatni z żyjących na wyspie, dostaniesz prezent. Trzeba się jednak spieszyć, ale ostrożnie - sowieci wkrótce napewno wysadzą instalację.
Misja ma kilka zwrótów akcji. Miłej zabawy i powodzenia !