I se grajta. Zapowiedzi znacie, pisać nie musze.
Crysis - od dema do wydania
Moderator: Inkwizytor
Re: Crysis demo SP
Porównując szybko dema COD4 i Crysis'a, oraz rozgłos jaki im towarzyszył, to można uznać Crysisa za typowego średniaka - zapchajdziura na rynku i tyle. CoD4 nawet imho lepiej wygląda, bo efekty dodali z głową, a nie napchali ich ile wlezie byleby były (zakochałem się chyba w oświetleniu
). Wydajnościowo nie jest źle, ale i tu COD4 wypada lepiej.
Zaś sama grywalność - no cóż - ty jesteś super hero, oni nie. Realizmu nie uświadczymy. Zafundowali nam po prostu takiego Psi Ops'a, tyle że zamiast telekinezy dali nam sterydy z natychmiastowym działaniem.
Zaś sama grywalność - no cóż - ty jesteś super hero, oni nie. Realizmu nie uświadczymy. Zafundowali nam po prostu takiego Psi Ops'a, tyle że zamiast telekinezy dali nam sterydy z natychmiastowym działaniem.

podsumowanie pre-realesów na podstwie dem:
UT3 - porażka
QW - za słaba gra, spodziewałem się czegoś extra, a zrobili klona BF2142
COD4 - zapowiada się najlepiej ze wszystkich
Crysis - porażka (FarCry'a nam wciskają)
dodatek do CoH - fajny, ale sami brytole, których tak było brak są śmieszni
UT3 - porażka
COD4 - zapowiada się najlepiej ze wszystkich
Crysis - porażka (FarCry'a nam wciskają)
dodatek do CoH - fajny, ale sami brytole, których tak było brak są śmieszni

-
FriX
- ID Steam:
- Numer GG: 1894993
- ID gracza: 0
COD4 - To dla mnie odgrzewany, jedyna ewolucja dokonała się w uzbrojeniu i grafice a tak to wszystko to samo. Interaktywny film 
UT3 - w sumie to samo co UT2004 tylko na UE3.
Crysis - no w sumie to tylko poprawiony FarCry odpaliłem dzisiaj na DX10 ze wszystkimi bajerami i nie wiem czym się tam podniecać. Postacie wyglądają zarąbiście z bliska ale co z tego jak nawalamy z jakiś 50-100m.
dodatek do CoH - dodatek jest dobry co do brytoli to fakt ze sterowanie nimi wymaga czasu i wprawy. Ale bynajmniej nie są śmieszni.
Porównując MP beta i SP od strony technicznej to praktycznie nic sie nie zmieniło.
UT3 - w sumie to samo co UT2004 tylko na UE3.
Crysis - no w sumie to tylko poprawiony FarCry odpaliłem dzisiaj na DX10 ze wszystkimi bajerami i nie wiem czym się tam podniecać. Postacie wyglądają zarąbiście z bliska ale co z tego jak nawalamy z jakiś 50-100m.
dodatek do CoH - dodatek jest dobry co do brytoli to fakt ze sterowanie nimi wymaga czasu i wprawy. Ale bynajmniej nie są śmieszni.
Porównując MP beta i SP od strony technicznej to praktycznie nic sie nie zmieniło.
Zagrałem u kumpla w to demko i muszę przyznać, że się rozczarowałem. Po pierwszych chwilach gry, kiedy mogłem wreszcie pokierować postacią, pomyślałem "Toż to Far Cry!" I jako że kumpel nie miał super-nowej machiny na której dałoby się wszystkie wodotryski poodpalać, graliśmy na medium. Wygląda praktycznie jak Far Cry. Największe wrażenie zrobiły na mnie ludzkie twarze, ale jak kolega FriX wyżej wspomniał, podczas gry praktycznie się tego nie zauważa. I rzecz, która mnie najbardziej wku... te "lagi" w sterowaniu
Pewnie to z winy kompa i tylko 1GB RAMu, ale dziwi, że grafika jest płynna, a po wciśnięciu W koleś ruszy się dopiero po 2 sek.
Moim zdaniem - przereklamowane
Ehh 
Moim zdaniem - przereklamowane
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Na pclabie są screeny z ultra high w dx10. I nijak tych screenów pierwszych http://maxygames.no.sapo.pt/Crysis.jpg to nie przypomina. Ja już wspominałem co nieco, że to zwykły przereklamowany shooter itd. ale nie ważne.
Możecie sprawdzić czy jest w tym edytor? Bo tym chętnie się pobawie, a jeśli nie ma to wole "inwestować" w wiedźmina.
Możecie sprawdzić czy jest w tym edytor? Bo tym chętnie się pobawie, a jeśli nie ma to wole "inwestować" w wiedźmina.

-
FriX
- ID Steam:
- Numer GG: 1894993
edytor jest w demie ale jeszcze go nie rozpracowałem.
Powiem tak: Te screeny co widać w linku w którym dałeś no to faktyczna fikcja uruchomiłem przed chwilą na nowo z wszystkim na very high i ni cholery nie wygląda tak jak tutaj
Powiem tak: Te screeny co widać w linku w którym dałeś no to faktyczna fikcja uruchomiłem przed chwilą na nowo z wszystkim na very high i ni cholery nie wygląda tak jak tutaj
- warchlaq_przebiegly
- ID Steam:
- Numer GG: 1212210
Po kilku minutach gry, jedyną fajną rzeczą są kładące się drzewa od kul i rzucanie żółwiami 
http://www.warchlaq.webd.pl/filmy/Crysis1.avi
http://www.warchlaq.webd.pl/filmy/Crysis1.avi

- warchlaq_przebiegly
- ID Steam:
- Numer GG: 1212210
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
http://rs177l33.rapidshare.com/files/65 ... oFrag_.zip
Patch pozwalający ustawić opcje na Very High w Dx9. I co Wy na zdania "zarezerwowane TYLKO I WYŁĄCZNIE dla Dx10" ? Ma sie ten nos to oszust, ale cóż, pewnie nie tylko ja.
Owszem pewnie tnie niesamowicie i wogóle. Ale jest jedno naprawde cholerne ALE. Z tego co czytam to 8800GTXy na Dx10 w tych ustawieniach na Viście mają dokładnie, a przynajmniej mniej-więcej tyle samo FPS co na XP i Dx10 z tym patchem. I gdzie tu ta rewolucyjność z większą płynnością? xD Owszem może jeszcze będzie, ale programiści muszą się z tego nauczyć jeszcze korzystać. Tak czy siak uważam, że Dx10 to po prostu przepisana dziewiątka i nic więcej. Dowodem jest patch i grafa dla "vipów". 
Patch pozwalający ustawić opcje na Very High w Dx9. I co Wy na zdania "zarezerwowane TYLKO I WYŁĄCZNIE dla Dx10" ? Ma sie ten nos to oszust, ale cóż, pewnie nie tylko ja.