Jak działa autozwis oraz namierzanie laserem?

Informacje o grze w sieci, adresy serwerów, regulaminy

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Rychu
ID Steam:

Jak działa autozwis oraz namierzanie laserem?

Post autor: Rychu »

Ok to po kilku dniach gry mam nastepne pytania:
1. W samolocie jest cos takiego jak autozwis (jak w heli), tylko teraz jak sie wzbic, bo jak juz latam i wezme to uaktywnie to moge sie zatrzymac w miejscu prawie ze i opasc na ziemie ale w gore juz nie idzie (czy sa jakies przyciski od tego, patrzylem w opcjach ale nic nie znalazlem).
2. Jak dziala laser latalem samolotem z bombami (chyba GBU) a koles namierzyl laserem cel a ja przelatywalem nad nimi dosc wysoko z faktu wystepowania szylem i raz niby udalo sie trafic ale nie wiem czy to nie byl zbieg okoliczonosci bo reszta czyli 5 bomb spadla gdzie chciala, tak wiec jak sie tego uzywa?
3.

Pozdrawiam
gremdek
ID Steam:

Re: Kilka pytanek, GPS,mapa,znaczki

Post autor: gremdek »

Rychu pisze: Jak dziala laser latalem samolotem z bombami (chyba GBU) a koles namierzyl laserem cel a ja przelatywalem nad nimi dosc wysoko z faktu wystepowania szylem i raz niby udalo sie trafic ale nie wiem czy to nie byl zbieg okoliczonosci bo reszta czyli 5 bomb spadla gdzie chciala, tak wiec jak sie tego uzywa?

w ofp bylo tak że jak był cel namierzony laserem to naciskało się taba, pojawiał się kwadracik na celu jeśli złapało już sygnał, jak pojawiał się drugi kwadracik na celu to fire i bomba leci.
cfog skończył się na kill'em all
Rychu
ID Steam:

Post autor: Rychu »

Aha dzisiaj sprawdze, a czy ma jakies znaczenie na jakiej wysokosci jestem? Czy jak bede spuszczal bomby z 1000 metrow to zadziala to? I czy rzut musi byc nad celem czy przed bo jak wiadomo to jak sie rzuci to bomba jeszcze niezly kawalek przeleci, aha i dziala to tylko z bombami ? Rakiety same nie trafia w cel ? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jerry
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Jerry »

Moment do celnego zrzucenia jest właśnie oznajmiany tymi dwoma kwadracikami (jeden w pozycji normalnej, drugi obrócony o 45 stopni, oba nachodzące na siebie), Jeśli pojawi Ci się taki symbol, to znaczy, ze wtedy należy zwalniać bombę z zaczepów :)
:8bz
Obrazek
buzz
ID Steam:
Numer GG: 1724711
ID gracza: 105220

Re: Jak działa autozwis oraz namierzanie laserem?

Post autor: buzz »

Do startu z autozawisem trzeba się trochę rozpędzić.

A jeśli chodzi o laser, to polecam trening:
W edytorze ustawiasz siebie w harrier'ze GBU , do swojej drużyny dodajesz bota specjalistę OS (takiego co ma LD). Dodajesz wroga - czołg, najlepiej bez amunicji i paliwa.
Potem włączasz test i rozkazujesz celować botowi w czołg. On namierzy go laserem (bo nie ma nic innego czym mógłby mu zaszkodzić).
I sądze że tylko 1 bomba namierza sie na cel. Zresztą kto przeżyje taki wybuch? - więc po co zrzucać więcej.
Buzz
/gram zwykle na serwerach jolt albo 16aab/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne o multiplayer”